Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cultura Mataró programa 25 espectacles per al primer semestre del 2022

Escoltar

Cultura Mataró programa 25 espectacles per al primer semestre del 2022

Els espectacles són de la Temporada estable de Teatre i Dansa del Teatre Monumental, del Cicle Sortim en família i del Cicle Fet a Mataró. Del 17 al 27 de desembre surt a la venda l’abonament per a la programació estable del Teatre Monumental amb la novetat que no hi ha renovació d’antics abonats i podrà accedir tota la ciutadania interessada. Una altra de les novetats pel primer semestre del 2022 és la posada en marxa el Cafè Nou amb una nova línia de la programació Fet a Mataró.

Imatge de l'espectacle "Una noche sin luna" de Juan Diego Botto. Foto: cedida.
Imatge de l'espectacle "Una noche sin luna" de Juan Diego Botto. Foto: cedida.

L’abonament per a la Temporada estable de Teatre i Dansa del Teatre Monumental es pot comprar des d’avui 17 de desembre i fins al 27 de desembre. La novetat és que no hi ha renovació per als antics abonats, a qui se’ls ha avisat prèviament, i d’aquesta manera tota la ciutadania interessada podrà accedir a un abonament amb les mateixes condicions. La compra es pot fer telemàticament a través del web www.culturamataro.cat o bé presencialment a les oficines de Cultura al carrer de Sant Josep, 9, de dilluns a divendres de 9 a 14 h.

El preu per a l’abonament a una butaca de platea és de 81€, i una butaca a l’amfiteatre és de 64,80€. L’abonament a les sis obres representa un 40% de descompte sobre el preu de les entrades de manera individual.

A partir del dimarts 28 de desembre es posaran a la venda les entrades puntuals per cada espectacle que no s’hagin reservat per a l’abonament.

L’abonament al Teatre Monumental forma part de la campanya “Aquest Nadal, regala cultura!” que anima a obsequiar amb entrades per a espectacles i activitats culturals.


Temporada estable Teatre Monumental

14 de gener: “Una noche sin luna” una obra commovedora i sorprenent  de Juan Diego Botto sobre textos del poeta Federico García Lorca.

13 de febrer: “Els ocells” de la companyia La Calòrica presenta el seu innovador muntatge a partir de l’obra d’Aristòfanes.

25 de febrer: “Final de partida” està dirigida per Sergi Belbel i està basada en l’obra de Samuel Beckett, i està protagonitzada pel mataroní Jordi Bosch i Jordi Boixaderas.

27 de març: “9” és un espectacle de la companyia canadenca de dansa Cas Public aclamat internacionalment i de gran bellesa i sensibilitat.

2 d’abril: “Les irresponsables” és un dels èxits teatrals de la temporada, una peça de Javier Daulte dirigida per Sílvia Munt i amb Cristina Genebat, Marta Marco, Nora Navas com a protagonistes.

1 de maig: “Mare de sucre” de Clàudia Cedó és la història d’una noia amb discapacitat intel·lectual que vol ser mare i que fa reflexionar sobre el concepte de maternitat i sobre el tracte que estem donant com a societat a les persones amb diversitat funcional.


Cicle Sortim en família

La programació per a públic infantil abasta diverses disciplines: teatre, titelles, música i circ, i els espectacles, que es podran gaudir al Teatre Monumental i al Casal L’Aliança, són els següents:

-9 de gener, a les 12 h, al Casal de l’Aliança: “Solo”, un espectacle que combina titelles, manipulació d'objectes, màscares i molt d'humor.

-16 de gener, a les 12 h, al Casal de l’Aliança: “El soldadet de plom”, un espectacle de titelles inspirat en el conte clàssic de Hans Christian Andersen

- 23 de gener, a les 18 h, al Teatre Monumental: “Camí a l’escola”, un espectacle bellament presentat i suggerent sobre la realitat de molts nens del món.

-6 de febrer, a les 12 h al Casal de l’Aliança: “En Tabalet, un conte popular explicat amb titelles.

-20 de febrer, a les 18 h, al Teatre Monumental: “Orbital”, espectacle de la companyia Farrés Brothers, el diumenge 20 de febrer a les 18 h al Teatre Monumental

-27 de febrer, a les 12 h al Casal de l’Aliança: “Xics’n’roll” concert amb els millors grups de la història de la música especialment adaptat per gaudir-lo amb la mainada.

-6 de març, a les 12 h, al Casal de l’Aliança: “Vintage”, un espectacle de circ i malabars.

-13 de març, a les 12 h, al Casal de l’Aliança: “Contes del Binomi”, espectacle de titelles amb música en directe.

- 20 de març, a les 18 h al Teatre Monumental: “Sopa de pedres”, espectacles de titelles que parla de la cooperació, dels nouvinguts i del treball en equip.

-10 d’abril, a les 12 h, al Casal de l’Aliança: “Les tres porquetes. El viatge”, un espectacle de titelles basat en els clàssics “Els tres porquets i Rebel·lió a la granja”.

La programació del cicle és fruit de la col·laboració entre la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Fundació Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil de Mataró, Binixiflat- Maresme Titelles i la Casa de la Música de Mataró.

 

Cicle Fet a Mataró

El cicle Fet a Mataró consisteix en acollir projectes d’arts escèniques i que es gestin a la Mataró. S’ofereix a les companyies la possibilitat d’establir-se a Can Gassol durant un temps i poder treballar en el seu projecte. D’aquesta residència a Can Gassol, les companyies n’obtenen l’equipament, tant l’espai com la infraestructura tècnica,suport en la difusió del seu espectacle i assessorament tècnic. Fruit d’aquesta col·laboració en surt la possibilitat de mostrar en públic el seu treball de creació dins el programa al cicle Fet a Mataró, com a retorn a la ciutat que ha acollit la companyia.

Amb la imminent obertura de l’espai del Cafè Nou s’obre una nova línia de programació del projecte Fet a Mataró. Can Gassol acollirà projectes i espectacles professionals. A l’hora d’accedir a aquest tipus de residències la Direcció de Cultura es basarà en els següents criteris: que en formin part tant companyies d’arts escèniques consolidades com emergents, que n’hi hagi de la ciutat però també de fora, tant nacionals com internacionals, i que el cicle aculli diversitat de disciplines artístiques.

El Cafè Nou acollirà les propostes més amateurs o bé de caire formatiu de la ciutat: les derivades de l’Aula de Teatre, de l’Escola de Música, dels batxillerats escènics artístics, dels projectes comunitaris, d’escoles de dansa, etc) passaran a treballar (procés de creació, d’assaig, etc) i exhibir-se al Cafè Nou. Aquests grups i col·lectius hi podran fer el procés de creació, d’assaig i exhibició.

A més a més, la programació del cicle també inclourà espectacles fruit de convenis amb altres organismes. Per una part hi ha la Xarxa Transversal d’Activitats Culturals, que a través del seu projecte internacional “Travesía – Pirineus de circ” aporta l’ajut a una companyia internacional. I per una altra banda hi ha la col·laboració amb El Graner centre de creació i arts vives de Barcelona, que consisteix en triar de manera conjunta un projecte de dansa perquè formi part de la programació tant d’El Graner com de Can Gassol.


Programació Fet a Mataró

-23 de gener, assaig obert i col·loqui: “A años luz” d’Abel Hernández. Procés de creació basat en dansa i moviment.

-1 i 16 de febrer: assaig obert de “Réquiem” de la companyia Crea Dance de Maria Rovira.

- 4 de març: assaig obert de “Runa”d’Amer Kabanni. Procés de creació que parla de l’absurditat de les fronteres i conflictes humans.

- 12 de març: assaig obert de “La vida es una fuerza oscura” del Colectivo Ameno i Danilo Facelli. Procés de creació d’una performance que combina teatre de carrer, poesia i humor.

- 8, 9 i 10 d’abril: “Amors” de Pere Anglas. Aquest espectacle és una producció de l’Ajuntament de Mataró, fruit de la col·laboració entre el Servei d’Igualtat i l’Aula de Teatre de Mataró, i que parla da l’amor LGTBI. És un espectacle que ja es va estrenar a l’estiu del 2021 a Mataró i que properament estarà al Teatre Gaudí de Barcelona.

-Data a concretar: assaig obert de “Todo irá bien” de Frau Trapp. Procés de creació basat en la idea de l’esperança d’un futur millor.

-11 de maig: assaig obert d’”Idiòfona”, de Joan Català. Procés de creació d’una proposta escènica basada en la construcció d’una instal·lació visual i sonora i el moviment.

-14 de maig: assaig obert de “Chakai”per Marta Dalmau de la companyia Dans Invitro. Procés de creació basat en dansa i moviment.

-21 de maig: assaig obert de “g0-g0”de Colectivo Pornotopía. Procés de creació basat en la resistència del col·lectiu travesti.

-18 i 19 de juny: assaig obert de “Cleansed, purificats” de la companyia La Cremosa. Procés de creació de teatre de text que planteja la pulsió autodestructiva de la unió entre el  sexe i la violència i l’amor.

Tota la informació està al web www.culturamataro.cat