Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Demà comença un cribratge massiu a la comunitat universitària del TecnoCampus Mataró-Maresme

Escoltar

Demà comença un cribratge massiu a la comunitat universitària del TecnoCampus Mataró-Maresme

L’estratègia de cribratge massiu s’adreça a tota la comunitat universitària amb l’objectiu de tallar les cadenes de transmissió de la Covid-19. Es faran PCR i tests serològics ràpids.

Foto: Marga Cruz.
Foto: Marga Cruz.

El cribratge és voluntari i s’adreça a tota la comunitat universitària (estudiants, professors i altres professionals) sempre que es tracti de persones asimptomàtiques i que no hagin estat vacunades. Les persones que presentin clínica compatible o suggestiva de Covid-19 no podran participar-hi i se’ls dirigirà al seu centre d’atenció primària

En els punts de cribratge, s’hi farà la prova PCR, mitjançant l’automostra nasal, i també el test serològic ràpid (amb sang capil·lar) per detectar anticossos. Els participants podran decidir fer-se ambdues proves o només la PCR.

Els resultats de les proves es podran consultar a La Meva Salut, al web o a l’aplicació (app).

El Departament de Salut de la Generalitat ha decidit impulsar durant els propers dies una estratègia de cribratge massiu a les universitats catalanes, com a part del seguiment i control de la COVID-19. L’objectiu és detectar persones asimptomàtiques, per poder trencar les cadenes de transmissió, i fer un seguiment de l’evolució de la transmissió en poblacions concretes.

A la Regió Sanitària Metropolitana Nord s’inicia demà (dijous 8 d’abril) el cribratge a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i al TecnoCampus Mataró-Maresme, centre adscrit a la Universitat Pompeu Fabra (UPF). La setmana vinent es faran més cribratges a altres campus universitaris del territori.

Al TecnoCampus Mataró-Maresme les proves es duran a terme els dies 8, 9, 12 i 13 d’abril, de 9 h a 19 h, a l’edifici TCM1, a la zona de bar-restaurant, actualment tancat.

La iniciativa ha estat impulsada des del Departament de Salut, coordinada pel Servei Català de la Salut i Vigilància Epidemiològica, amb una operativa gestionada per l’Atenció Primària de la Metropolitana Nord de l’ICS, amb la col·laboració de les universitats.