Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple tria per sorteig els membres de les meses per a les Eleccions al Parlament de Catalunya convocades el 14 de febrer

Escoltar

El Ple tria per sorteig els membres de les meses per a les Eleccions al Parlament de Catalunya convocades el 14 de febrer

Hi haurà 116 meses i s’han triat 9 candidats per a cadascuna d’elles (president, vocals primer i segon, i dos suplents per a cada càrrec). Més d’un 60% de les meses han canviat d’ubicació, per la qual cosa es recomana que la ciutadania consulti amb prou anticipació on haurà d’anar a votar.

El primer tinent d’alcalde, Juan Carlos Jerez, ha presidit avui el Ple extraordinari per escollir per sorteig els ciutadans i ciutadanes que formaran part de les meses electorals en les Eleccions al Parlament de Catalunya que estan convocades per al 14 de febrer. El Ple d’insaculació, que s’ha fet de forma telemàtica, es va convocar ahir de manera urgent després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya suspengués de forma cautelar l’ajornament dels comicis, que el Govern de la Generalitat havia decidit traslladar al 30 de maig.

Juan Carlos Jerez ha fet les funcions d’alcalde accidental ja que l’alcalde, David Bote, es trobava a Madrid on ha mantingut reunions amb representants de l’Estat per projectes i demandes estratègiques de la ciutat.

Mitjançant sorteig s’han designat 9 candidats per a cadascuna de les 116 meses que hi haurà a Mataró durant la jornada electoral. Així doncs, s’han triat en total 1.044 membres de meses: 348 titulars (president, primer vocal i segon vocal) i 696 suplents (primer suplent de president, segon suplent de president, primer suplent del primer vocal, segon suplent del primer vocal, primer suplent del segon vocal i segon suplent del segon vocal).

L’elecció s’ha fet mitjançant un sorteig informàtic. Juan Carlos Jerez ha estat l’encarregat de pitjar el botó per aturar el sistema de selecció aleatòria que determina els tres números dels primers seleccionats de la llista per a president, primer i segon vocal, i un quart número per a l’interval de repetició amb què es trien les següents persones cridades a exercir els càrrecs a les meses electorals.

Els candidats a ser escollits vocals d’una mesa són totes les persones inscrites al cens electoral de la ciutat que tenen entre 18 i 70 anys i, com a mínim, saben llegir i escriure. Per ser president d’una mesa, a més, s’ha de tenir com a mínim batxillerat superior o formació professional de 2n grau.

L’Ajuntament imprimeix els llistats de les persones que hagin resultat elegides i els seus suplents i els presenta a la Junta Electoral de Zona. Finalment, envia als ciutadans les corresponents notificacions


Canvis a les ubicacions de les meses electorals

Malgrat que el número total de meses electorals a Mataró no s’ha modificat respecte a comicis anteriors (116 meses repartides en 31 col·legis o edificis diferents), més d’un 60 % d’elles s’han traslladat de lloc o els ciutadans hi hauran d’accedir per una adreça diferent a l’habitual. El canvis tenen com a objectiu complir amb les mesures obligatòries d’aforament, distància social i organització dels accessos i circuits d’entrades i sortides dels edificis per l’actual situació de pandèmia. L’Ajuntament està treballant en la senyalització específica i en el dispositiu d’informadors i gestió de cues necessari per organitzar la jornada electoral

És molt important que la ciutadania consulti amb prou temps a quin lloc haurà d’anar per exercir el seu dret a vot el dia de les eleccions. El lloc de votació estarà indicat a la targeta censal que es rebrà als domicilis i també es pot consultar introduint adreça i DNI en aquest enllaç.

Segons les dades del cens electorals, a Mataró podran votar 87.625 persones.


 

Galeria d'Imatges