Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els cementiris es preparen per a la festivitat de Tots Sants

Escoltar

Els cementiris es preparen per a la festivitat de Tots Sants

A partir de demà s’amplia l’horari de visites als dos cementiris municipals. La millora de la situació epidemiològica permet recuperar les activitats que es programen amb motiu d’aquestes dates al Cementiri dels Caputxins.

Cementiri dels Caputxins. Foto: Ajuntament de Mataró
Cementiri dels Caputxins. Foto: Ajuntament de Mataró

Mataró ja té a punt el dispositiu especial per atendre l’increment de visites als cementiris municipals amb motiu de la festivitat de Tots Sants, tant pel que fa horaris d’obertura com pel reforç del transport públic.

Per facilitar les visites, s’amplien els horaris generals dels dos cementiris, que del 23 d’octubre al 2 de novembre romandran oberts de 8.30 a 18 h. Les oficines d’atenció en aquests equipaments també amplien els seus horaris:

  • Oficina del Cementiri de Les Valls: de dilluns a divendres estarà oberta de 9 a 17.30 h. Dissabte 23, diumenge 24 i dissabte 30 d’octubre obrirà de 9 a 14 h. Diumenge 31 d’octubre i dilluns 1 de novembre atendrà de 9 a 17.30 h.

  • Oficina del Cementiri dels Caputxins: del 25 al 29 d’octubre (de dilluns a divendres) estarà oberta de 9 a 13 h. Dissabte 23, diumenge 24, dissabte 30 d’octubre i dimarts 2 de novembre obrirà de 9 a 14 h. I, per últim, diumenge 31 d’octubre i dilluns 1 de novembre atendrà de 9 a 17.30 h.

 

Activitats al cementiri dels Caputxins

El Cementiri dels Caputxins acull diferents activitats programades amb motiu de la festivitat de Tots Sants. Els actes estan organitzats per l’Ajuntament i Cementiris Metropolitans CGC SL, empresa concessionària dels cementiris municipals.

  • De divendres 22 d’octubre a diumenge 7 de novembre la Cúpula del Cementiri acollirà l’exposició fotogràfica “Descobrint el cementiri”, de Ramon Manent i Rodon.

  • Diumenge 24 d’octubre a les 12 h es farà una visita guiada al Cementiri dels Caputxins a càrrec del periodista-historiador Manel Cusachs i Corredor. Punt de trobada: entrada principal del cementiri.

  • Dilluns 1 de novembre a les 12 h tindrà lloc la 12a edició del “Concert de la Diada de Tots Sants”, a càrrec del grup Nessun Dorma.

  • Dimarts 2 de novembre a les 12 h tindrà lloc la “Pregària Fidels Difunts”.

 

Transport públic

Per facilitar la mobilitat a l’entorn dels cementiris es recomana a la ciutadania fer ús del transport públic, que es reforça amb motiu d’aquestes dates, i evitar els desplaçaments en vehicle privat.

Dilluns 1 de novembre, Mataró Bus allarga el recorregut de la línia 3 d’autobusos després de la parada de l’Hospital de Mataró per apropar els viatgers fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura (de 8 a 18 h). Davant d’aquest cementiri també tenen parada fixa les línies 1 i 2. Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 2, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes.

Les línies 1 i 2 reforçaran el servei funcionant amb horari de dissabte enlloc del de dia festiu.

De dilluns 25 d’octubre a dilluns 1 de novembre, entre les 8 i les 21 h, estarà en funcionament una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre els carrers del Dos de Maig i d’Arapiles, habilitada per l’Ajuntament.


Evitar a aglomeracions

L’Ajuntament demana als visitants dels Cementiris que evitin les aglomeracions, mantinguin la distància social i facin ús de la mascareta en prevenció de la Covid-19. Està prohibit menjar o beure dins dels cementiris.