Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya "Fem Voluntariat. Vine!" vol reconèixer la tasca de les persones voluntàries i animar la ciutadania a fer-ne

Escoltar

La campanya "Fem Voluntariat. Vine!" vol reconèixer la tasca de les persones voluntàries i animar la ciutadania a fer-ne

El 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat i al voltant d’aquesta data Mataró organitza la sisena edició de la campanya “Fem Voluntariat. Vine!” amb propostes durant un mes, del 19 de novembre al 19 de desembre. Enguany la Festa del Voluntariat recupera el seu format habitual i se celebrarà el dia 1 de desembre al Casal l’Aliança.

Del 19 de novembre al 19 de desembre se celebra la campanya “Fem Voluntariat. Vine!”, arribant a la sisena edició. Enguany, el lema escollit vol posar en valor la tasca que realitzen les persones voluntàries i donar a conèixer els diferents projectes de voluntariat existents a la ciutat, perquè la ciutadania els conegui i s’animi a participar-hi.


Després d’un any 2020 marcat per la pandèmia de la Covid-19, en què la majoria d’activitats es van haver de realitzar en format virtual, aquest 2021 es recupera la presencialitat dels actes que conformen el programa. El grup de treball d’entitats de voluntariat de la ciutat, amb la coordinació del Punt del Voluntariat de l’Ajuntament de Mataró, han preparat una programació extensa, amb una vintena d’actes de promoció i difusió dels seus projectes de voluntariat.


Aquestes entitats són: Associació Contra el Càncer, Banc dels Aliments, Càritas Interparroquial de Mataró, Centre de Formació i Prevenció, Consorci per a la Normalització Lingüística, Consorci Sanitari del Maresme - Voluntariat, Creu Roja Mataró-Maresme, Fundació El Maresme, Fundació Hospital, Fundació Iluro, Fundación Vicente Ferrer i Tecnocampus, que enguany s’afegeix al grup de treball per tal de promocionar el voluntariat entre els membres de la comunitat universitària.


El 5 de desembre és el Dia Internacional del Voluntariat, i al voltant d’aquesta data es podrà gaudir dels diferents esdeveniments programats que es poden consultar a través del Portal d'Entitats www.entitatsmataro.cat. Tallers, concerts, formació, conferències, xerrades, mostres, campanyes d’acció solidària, etc. conformen la campanya “Fem Voluntariat, Vine!” que també  es viurà intensament a la xarxa. A partir de l’1 de desembre es donarà el tret de sortida a la campanya de promoció del voluntariat a través d’Instagram Reels i TikTok amb una senzilla coreografia personalitzada, a iniciativa de la Fundació El Maresme. El hashtag per compartir els vídeos a les xarxes socials serà #TotElQueEmDones. També es podran seguir els actes de la campanya amb #VoluntariatMataró.

 

La Festa del Voluntariat torna al Casal l’Aliança, el dia 1 de desembre per retre un sincer homenatge a totes les persones que posen el seu granet de sorra al llarg de l’any per fer acció voluntària. L’últim any i mig, on les mesures de restricció causades per la Covid-19 han condicionat les relacions socials, s’ha demostrat que l’acció voluntària és un camí necessari per arribar a qui més ho necessita. És per aquest motiu, que l’Ajuntament de Mataró vol agrair a les persones i entitats la seva implicació per fer de Mataró una ciutat més amable i solidària. La festa, a banda de ser el reconeixement públic cap a les persones voluntàries de la ciutat, comptarà amb l’espectacle de circ del Circ Vermut, la projecció dels audiovisuals “Som les Entitats de Mataró. Coneixe’ns” i moltes sorpreses més. És un acte obert a tothom.

 

El Punt del Voluntariat de l'Ajuntament de Mataró és el servei on es poden adreçar les persones interessades en realitzar voluntariat i les entitats que precisin persones voluntàries per als seus projectes. Actualment, a la ciutat de Mataró hi ha un ampli ventall de projectes de voluntariat: cultural, educatiu, esportiu, ambiental, de cooperació i solidaritat, sociosanitari... L’espai d’atenció és els dimarts i els dijous al matí al Centre Cívic Cabot i Barba (plaça Miquel Biada, 5 de Mataró), cal demanar cita prèvia trucant al 93 702 28 56  o a través del correu electrònic participacio@ajmataro.cat. Tota la informació es troba també virtualment al web www.entitatsmataro.cat.