Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Societat Protectora d’Animals de Mataró i l’Ajuntament proposen que les persones que vulguin tenir un animal de companyia facin abans un test per saber si estan preparats

Escoltar

La Societat Protectora d’Animals de Mataró i l’Ajuntament proposen que les persones que vulguin tenir un animal de companyia facin abans un test per saber si estan preparats

La campanya, que es fa conjuntament amb la societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), pretén conscienciar a la gent del que suposa tenir un animal de companyia a casa i està consensuat des de la Taula de Benestar Animal Municipal.

L’acció s’impulsa durant les dates de Nadal donat que hi ha famílies que aprofiten aquestes festes per regalar una mascota, però ha nascut amb la voluntat de que estigui vigent al llarg de tot l’any. Amb aquesta iniciativa es busca que les persones reflexionin sobre la responsabilitat que suposa tenir un animal.

L’enquesta planteja a les famílies diferents situacions amb les que es poden trobar si tenen una mascota, de manera que valorin els escenaris i puguin saber si estan preparats per tenir un animal a casa. Entre altres coses se’ls pregunta si la decisió de tenir una mascota s’ha pres de forma consensuada amb els altres integrants de la unitat familiar, els motius que fan que es vulgui tenir un animal a casa, les hores que el gat o el gos estarà sol, les vegades que podrà sortir a passejar, què passaria amb l’animal si la situació econòmica familiar empitjora o si el gat o el gos presenta problemes de salut o comportament.

En el cas que el test indiqui que la persona que el realitza no està preparada per tenir un animal se’ls facilita un seguit de consells. Així mateix amb aquesta campanya també es vol fomentar el voluntariat o l’apadriment temporal dels animals com alternatives a la compra o l’adopció, una opció que es planteja com un primer pas a la tinença d’animals a casa i com a suport i ajuda a aquelles persones que per diferents circumstàncies no poden fer-se’n càrrec durant un període de temps.

 

- Test de tinença d'animals de companyia

Publicat a