Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI amb una desena d’activitats

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI amb una desena d’activitats

Al voltant del 28 de juny, Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI, l’Ajuntament de Mataró i les entitats de la ciutat han programat una desena d’activitats entre les que destaquen la recuperació de la Festa de Tots Colors, la conferència institucional amb l’activista trans i política Carla Antonelli i l’estrena de l’obra de teatre de producció pròpia “Amors”. També s’ha celebrat un cicle de xerrades i el Foment Mataroní acollirà durant la primera quinzena de juliol la mostra de cinema LGTBI “Fire”.

El 28 de juny és el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI i a Mataró està prevista la lectura del manifest 2021, davant de l’Ajuntament, a les 20 h. Al voltant d’aquest dia s’han programat un seguit d’activitats que combinen les propostes presencials amb les virtuals després d’un any marcat per la pandèmia de la Covid-19.


Acte institucional

L’acte institucional serà la conferència “TRANS*formar per avançar” que anirà a càrrec de l’activista trans i diputada a l’assemblea de Madrid, Carla Antonelli. L’acte està previst pel 29 de juny, a les 19.30 h, i es podrà seguir en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Carla Antonelli ha estat diputada del PSOE a l’Assemblea de Madrid des del 2011 al 2021 essent la primera dona transsexual en accedir  a un càrrec de representació parlamentària a Espanya. El seu activisme va començar en plena transició democràtica i Antonelli ha defensat i reivindicat els drets del col·lectiu LGTBI des d’aleshores.

Una de les activitats que es recupera després que l’any passat no es pogués celebrar per les restriccions de la Covid-19 és la Festa de Tots Colors. Se celebrarà el dissabte 26 de juny, de 19 a 23 h, a la plaça de la Muralla amb reserva d’entrada prèvia per a cadascuna de les actuacions. Els grups musicals són “Barcelona Raimbow Singers” i “Alliole Olé”.


Estrena teatral de producció pròpia

“Amors” és una obra de teatre de producció pròpia que neix del treball conjunt entre el servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI amb l’Aula de Teatre de la Direcció de Cultura. L’objectiu és generar una acció de sensibilització en matèria de diversitat sexual i de gènere adreçada a tota la ciutadania de Mataró, però amb la intenció que sigui una producció teatral de sensibilització de referència i per tant que tingui recorregut per tot el territori.

Aquesta obra, que compta amb la col·laboració especial de la compositora Clara Peya a l’apartat musical, es podrà veure de l’1 al 4 de juliol, a les 22 h, a Can Boet. Les entrades es podran comprar al preu de 6 euros a la web de Cultura Mataró.

Aquesta obra es podrà veure de l’1 al 4 de juliol, a les 22h, a Can Boet. Les entrades es podran comprar al preu de 6 € a la web de Cultura Mataró.

Altres activitats que hi ha són un vermut literari el dissabte 19 de juny en el transcurs del qual es presentarà la revista “Orgull”. També es repetirà el photocall “Mataró amb orgull!” que s’instal·larà a la pineda de la platja de Sant Simó el diumenge 27 de les 18 a les 21 h.

El Foment acollirà els dies 8, 13 i 15 de juliol una part de la  Mostra de Cinema LGTBI “Fire”, les pel·lícules que es projectaran així com tots els detalls de les activitats es poden consultar en la programació completa.