Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró deixa enrere el confinament local a partir d’avui 8 de febrer

Escoltar

Mataró deixa enrere el confinament local a partir d’avui 8 de febrer

Del 8 al 21 de febrer, segons el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), es modifiquen algunes de les restriccions que van entrar en vigor el passat mes de gener per lluitar contra la propagació de la Covid-19. La principal és que la mobilitat passar a ser comarcal; s’amplia en una hora la franja d’obertura dels restaurants, bars i cafeteries; els equipaments esportius tancats poden obrir amb un 30 % d’aforament i les llibreries podran estar obertes els caps de setmana. L’incompliment de les restriccions pot comportar denúncies que a Mataró superen les 3.700 des de juliol del 2020.

A partir d’avui, 8 de febrer, la mobilitat passa a ser comarcal i no municipal com fins ara. Aquesta és una de les noves mesures que entren en vigor avui però n’hi ha d’altres com en el sector de la restauració que amplia els seus horaris d’obertura de forma que obriran de 7.30 a 10.30 h i de 13 a 16.30 h, tant en exterior com en interior.

En el sector educatiu, es podrà reprendre parcialment l’activitat presencial en els primers cursos universitaris.

Pel que fa a l’esport, els equipaments en espais tancats podran obrir amb un aforament del 30 % i amb activitats grupals limitades a 6 persones i amb ús obligatori de mascareta. Els espais esportius a l’aire lliure romanen oberts amb un aforament del 50 % i control d’accés. Es podran reprendre les competicions que donen accés a categories estatals, internacionals i professionals.

En el comerç, es manté el 30 % de l’aforament per al petit comerç que ha de romandre tancat el cap de setmana; també seguiran tancats els centres comercials i els establiments de centres comercials de més de 400 m2. Les llibreries podran obrir els caps de setmana.

Pel que fa a les activitats culturals, museus, biblioteques i sales d’exposicions continuen oberts a la meitat (50 %) del seu aforament.

 

Més de 3.700 denúncies per incomplir la normativa Covid-19

Des de juliol, la Policia Local ha interposat 3.721 denúncies per incompliments de la normativa Covid-19. D’aquestes, el gran gruix (2.173) han estat per no dur mascareta o fer-ne un ús inadequat. 214 han estat per consum d’alcohol al carrer; 178 per reunions o aglomeracions de més de 6 persones; 177 per incomplir les restriccions de mobilitat; 169 per incomplir restriccions en establiments; 165 per no respectar horaris en què està permès estar a l’espai públic; 150 per no respectar la distància de seguretat; 147 per fumar incomplint la distància de seguretat, 19 per dur a terme activitats no autoritzades i 329 per altres infraccions de la normativa per contenir la Covid-19.

Darrerament s’ha detectat un major incompliment de les restriccions per part d’alguns establiments. Així, només durant el darrer cap de setmana, s’han aixecat fins a 9 actes de denúncia a 7 bars inspeccionats: 5 per obrir fora d'horari, 3 per permetre consum a la via pública en horari de només recollida, i 1 per excedir l'aforament i/o incomplir la distància social.

L’import de les sancions per infringir la normativa Covid-19, determinat per la Generalitat de Catalunya, oscil·la entre els 100 i els 60.000 €, en funció si la infracció és considerada lleu, greu o molt greu.