Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró demana reformar el Codi Penal per lluitar contra la multireincidència

Escoltar

Mataró demana reformar el Codi Penal per lluitar contra la multireincidència

La Junta de Portaveus, celebrada el divendres 29 d’octubre, va aprovar per unanimitat una Declaració institucional presentada per Junts per Mataró, amb el suport del PSC, a favor de reformar el Codi Penal per agreujar la multireincidència.

Foto: www.fundaciongabo.org
Foto: www.fundaciongabo.org

El text íntegre de la proposta és el següent:

“Malgrat les dades policials ens indiquen que, tant a Catalunya com al conjunt d’Espanya, els índex de delinqüència no han augmentat i són inferiors a la majoria de països del nostre entorn, és una realitat que la percepció de seguretat per part dels ciutadans ha disminuït en els darrers anys, especialment a les ciutats que formen part de l’Àrea i la Corona metropolitana de Barcelona.

Els cossos policials atribueixen aquest fet a què una bona part dels delictes són conseqüència d’accions d’individus i grups reincidents en la comissió de delictes lleus de furt.

En aquest sentit, podem dir que les ordres d’allunyament que s’apliquen en els supòsits de reincidència i multireincidència en delictes lleus de furt han resultat efectives però insuficients.

Tots els actors intervinents coincideixen en la necessitat d’una reforma del Codi Penal per tal de poder combatre aquesta problemàtica.

La lluita policial és imprescindible però insuficient per revertir la situació.

Al març de 2019 ja es va impulsar una moció en aquest sentit en la seu del Consell Comarcal del Maresme, que demanava endurir el Codi Penal apujant les penes contra els lladres de municipis, derivada de l’alarma social per l’increment d’aquest tipus de delictes i la “insuficiència” del nombre d’efectius policials per afrontar la situació, lamentant que la legislació actual “no és un element dissuasiu per als delinqüents”, motiu pel qual es reclamava una reacció dels poders polítics i judicials

D’acord amb l’exposat anteriorment, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró acorda:

  1. Instar el Govern d’Espanya a presentar un projecte de reforma del Codi Penal a efectes d’incloure com a agreujant la reincidència o multireincidència i l’enduriment de penes especialment en la comissió de delictes lleus de furt.
  2. Traslladar els presents acords al Ministeri de Justícia del Govern d’Espanya”.