Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró ofereix formació perquè persones sense competències tecnològiques treguin partit als telèfons mòbils

Escoltar

Mataró ofereix formació perquè persones sense competències tecnològiques treguin partit als telèfons mòbils

El Dispositiu de suport a la tramitació digital de Mataró inicia sis píndoles formatives per millorar el coneixement sobre els smartphones. L’objectiu és capacitar les persones que no tenen competències digitals en els usos més comuns dels mòbils: perquè serveixen els diferents botons i carpetes, com navegar per Internet i baixar aplicacions, i com utilitzar les aplicacions més conegudes.

Donar a conèixer les aplicacions més conegudes és un dels objectius. Foto: Ajuntament
Donar a conèixer les aplicacions més conegudes és un dels objectius. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va posar en marxa el passat mes de febrer el Dispositiu de suport a la tramitació digital, en el marc de les mesures impulsades des de la Taula per a la reconstrucció social i econòmica de Mataró. La iniciativa va néixer com una prova pilot durant sis mesos per ajudar persones sense competències digitals o sense recursos informàtics a realitzar tràmits telemàtics d’altres administracions públiques. Ara el dispositiu s’ha prorrogat fins a desembre i s’ha vist la necessitat d’ampliar el ventall de formacions que ofereix.

Així, s’ha posat en marxa una col·lecció de sis píndoles formatives per iniciar-se en l’ús de l’smartphone. Cada píndola tindrà dues hores de durada i els continguts són complementaris, de manera que les persones interessades passin per les diferents formacions.

Les formacions es poden rebre en un d’aquests equipaments: Centre Cívic Espai Gatassa (dilluns de 9.30-11.30 h), Centre Cívic Pla d’en Boet (els dimecres i divendres de 9.30 a 11.30 h, o els dimarts i dijous de 17 a 19 h), Centre Cívic Cabot i Barba  (els dilluns i dimarts de 17.30 a 19.30 h) i Centre Cívic Molins (els divendres de 9.30 a 11.30 h). Les persones que hi estiguin interessades poden contactar amb el Dispositiu de suport a la tramitació digital trucant al telèfon 93 702 28 50, o demanant cita prèvia per Internet a través de www.mataro.cat/tramitaciodigital, especificant al “Motiu de la sol·licitud” que es vol rebre la formació sobre l’ús dels telèfons mòbils.

Les píndoles formatives s’oferiran de forma ininterrompuda fins a finals de desembre, de manera que es puguin atendre grups consecutius als equipaments que s’han habilitat.

La coordinació del Dispositiu de suport a la tramitació digital està finançada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, i cofinançada en un 50% pel l’Fons Social Europeu.


Publicat a