Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró posa en marxa el nou servei de recollida concertada i a domicili de mobles i altres voluminosos

Escoltar

Mataró posa en marxa el nou servei de recollida concertada i a domicili de mobles i altres voluminosos

Per demanar el nou servei cal omplir un formulari al web www.mataroneta.cat o trucar al 010.

La recollida dels mobles vells i altres voluminosos es comença a fer de forma concertada i a domicili a partir de l’1 de setembre. D’aquesta manera, les veïnes i veïns de Mataró ja no hauran de deixar aquests residus al carrer en funció del dia de recollida que fins ara estava assignat a cada barri.

El nou servei recollirà tot tipus de mobles, electrodomèstics i altres aparells electrònics, matalassos, roba i complements (mínim 3 bosses mitjana, ja que també es poden deixar als contenidors de color taronja), i altres objectes grans com joguines i material de nadó, estris i paraments de la llar, etc. Poden fer ús del servei tots els particulars i les activitats comercials de la ciutat.

Per sol·licitar el servei és imprescindible fer prèviament la sol·licitud omplint el formulari  corresponent al web www.mataroneta.cat o bé trucant al telèfon gratuït 010 en l’horari d’atenció de l’empresa de recollida (de 9 a 14 h i de 16 a 19 h). La persona sol·licitant podrà triar dia i franja horària. La recollida es fa de dilluns a dissabte en horari de matí o tarda. Un cop concertada la recollida és imprescindible estar a casa el dia i hora acordada.

El nou servei ofereix més comoditat a la ciutadania amb una atenció a domicili i, a la vegada, té com a objectiu aconseguir una ciutat més neta i endreçada, deixant enrere l’anterior sistema de dipositar aquestes deixalles al carrer per a la seva posterior recollida.

A més, es fomenta l’economia circular, ja que aquells mobles i altres voluminosos que puguin ser reparats es recuperaran per allargar la seva vida útil i, de retruc, es produeix un estalvi d’emissions de CO2.

La posada en marxa del nou servei s’emmarca en el nou contracte de recollida de residus, neteja viària i de platges que es va adjudicar per lots la passada primavera i s’està implantant de forma progressiva. La recollida concertada i a domicili de mobles i altres voluminosos es va adjudicar a Solidança Treball EI, una empresa d’inserció social que, gràcies a aquesta contractació, ha pogut incorporar cinc xofers, sis peons de recollida i un encarregat per prestar aquest servei, creant així més llocs de treball per a persones en situació de vulnerabilitat social de Mataró.

 

Publicat a