Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró presenta un recull de propostes pedagògiques per coeducar des de la primera infància

Escoltar

Mataró presenta un recull de propostes pedagògiques per coeducar des de la primera infància

El proper dijous 16 de desembre es presenta el material pedagògic ‘Coeduquem en la primera infància’. L’acte tindrà lloc a les 18 h a la Biblioteca Antoni Comas i comptarà amb la participació de l’expert en diversitat sexual i de gènere, Abel Huete, de l’educadora de l’escola bressol Els Menuts, Cristina Terol, i de la sociòloga i investigadora especialista en sociologia de l’educació, Amparo Tomé.

La Regidoria d’Igualtat, Feminisme i LGTBI, conjuntament amb la Direcció d’Ensenyament de l’Ajuntament de Mataró, ha editat un recull de propostes pedagògiques anomenat 'Coeduquem en la primera infància’. Aquest document és fruit del projecte municipal Coeducació a Bressol i es presentarà el proper dijous 16 de desembre a les 18 h a la Biblioteca Antoni Comas.

Atesa la importància d’incorporar la coeducació al currículum escolar, el juny del 2017 es va realitzar la jornada formativa ‘Coeducació en la petita infància. De la teoria a la pràctica’, en què hi van participar totes les educadores de la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals i mestres d’educació infantil. Aquesta jornada va ser l’inici de la implementació del projecte coeducatiu global al conjunt de la Xarxa d’Escoles Bressol Municipals.

El document ‘Coeduquem en la primera infància’, aposta per a la transversalització de la perspectiva de gènere en la pràctica educativa. Una bona acció coeducadora és fonamental per prevenir la violència masclista i lgtbi-fòbica, per reduir conductes de risc i per facilitar la detecció prematura de relacions abusives.

Durant l’acte de presentació, l'expert en diversitat sexual i de gènere i membre de Caleidoscopio, Abel Huete, i l’educadora de l’escola bressol Els Menuts, Cristina Terol, exposaran experiències i aprenentatges del procés d'incorporar la perspectiva de gènere en les escoles bressol municipals.

Seguidament, tindrà lloc la ponència ‘Els projectes de vida comencen amb la vida: l'etapa 0-3', a càrrec de la sociòloga i investigadora especialista en sociologia de l’educació, Amparo Tomé.

L’esdeveniment es retransmetrà en directe al canal de Youtube de l’Ajuntament de Mataró i comptarà amb servei d’interpretació en llengua de signes catalana.

Publicat a