Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró renova el distintiu "Ciutat de la Ciència i la Innovació" pel seu compromís i aposta per la I+D+I

Escoltar

Mataró renova el distintiu "Ciutat de la Ciència i la Innovació" pel seu compromís i aposta per la I+D+I

Els 63 municipis que compten amb aquesta distinció formen part de la Red INNPULSO, un fòrum de trobada i de definició de polítiques locals innovadores.

Mataró és una de les 20 ciutats que han renovat el distintiu “Ciutat de la Ciència i la Innovació”, un guardó que concedeix el ministeri de Ciència i Innovació amb la finalitat de reconèixer i distingir els ajuntaments que han apostat de forma decidida per donar suport a la innovació. La distinció reconeix a aquests municipis pel seu compromís i aposta per la I+D+I, pel suport que donen a la innovació en els seus territoris, així com per la definició de polítiques innovadores, i per la seva voluntat de potenciar estructures, institucions i empreses locals amb un fort component científic, tecnològic i innovador.

La distinció s’obté per un període de tres anys i es renova o no en funció de les actuacions que facin les ciutats. Durant aquests anys, els municipis gaudeixen d’un seguit de beneficis en el marc de les polítiques d’I+D+I i passen a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Red INNPULSO),  un fòrum des d’on es fomenta la col·laboració entre ajuntaments. A més,  es tracta d’un agent promotor de noves polítiques com la compra pública d’innovació, el suport a les pimes i als emprenedors, la definició de criteris d’innovació, i que promou i dóna suport a projectes en el context del Programa Europeu Horizonte 2020.

Els objectius del distintiu “Ciutat de la Ciència i la Innovació” i de la Red INNPULSO són reconèixer i impulsar les actuacions en matèria de Ciència i Innovació que realitzen les Administracions Locals en la promoció dels seus territoris com element crucial que determina el desenvolupament econòmic i social.

Publicat a