Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb tallers d’autoreparació i actes de sensibilització

Escoltar

Mataró se suma a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb tallers d’autoreparació i actes de sensibilització

La Casa Capell acull demà, dissabte 20, un Taller d’autoreparació de petits electrodomèstics i la Didaltruck s’instal·larà a la plaça de les Tereses el dissabte 27 per ensenyar a arranjar i transformar peces de roba.

La Didaltruck s'instal·larà el 27 de novembre a la plaça de les Tereses
La Didaltruck s'instal·larà el 27 de novembre a la plaça de les Tereses

L’Ajuntament de Mataró participa amb diferents activitats a la 13a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR), que se celebra del 20 al 28 de novembre. Es tracta d’una iniciativa comuna a tot Europa, que a Catalunya està coordinada per l’Agència de Residus de Catalunya, i que promou accions de sensibilització en la prevenció dels residus i la gestió sostenible dels recursos.  

L’edició d’aquest any vol potenciar les comunitats circulars i sostenibles. A Mataró s’han programat diferents activitats.

Demà dissabte 20 de novembre d’11 a 13 h a la Casa Capell tindrà lloc un Taller d’autoreparació de petits electrodomèstics per ensenyar als assistents a fer senzilles reparacions per allargar la vida d’aquests aparells. El taller, amb aforament limitat, es fa amb la col·laboració de Solidança.

Dijous 25, també a la Casa Capell, de 19 a 20.15 h, tindrà lloc la vídeo-xerrada “Manufactures orgàniques: del conreu a l’objecte quotidià”. Aquesta activitat s’emmarca també en l’Any Internacional de la fruita i la verdura. La iniciativa explica com, a partir de la pellofa dels conreus (pell de patata, canya de cereals i vegetals diversos), es poden fabricar materials d’ús habitual com bosses, mobles, bolígrafs i objectes diversos. Un exemple d’economia circular que aprofita recursos existents sense consumir petroli ni altres matèries primeres i sense contaminar.

Per a aquestes dues activitats cal inscripció prèvia des del següent enllaç.


Aprendre a arranjar peces de roba

Mataró acollirà també dissabte 27 la Didaltruck, un servei mòbil que ensenya a fer arranjaments tèxtils i transformar peces de roba. A més, és un punt informatiu per oferir més solucions a l’actual problemàtica de la generació de residus tèxtils.

La Didaltruck estarà ubicada a la plaça de les Tereses dissabte 27 de 10 a 13 h. Aquesta activitat es fa amb el suport de la Diputació de Barcelona i va a càrrec de Solidança.

Els objectius de la Didaltruck són fomentar la reparació i durabilitat del tèxtil per millorar la prevenció de residus, donar un servei d’aprenentatge i empoderament de la ciutadania, arranjar o transformar 1.000 kg de roba a l’any i prevenir 10.000 kg de residu tèxtil anuals de forma indirecta.


Pla de prevenció de residus

L’Ajuntament de Mataró té previst iniciar en breu l’elaboració del nou Pla de prevenció de residus. L’Agència de Residus de Catalunya ha subvencionat la redacció del Pla, que preveu actualitzar la situació del municipi en quant a la generació de residus, als canvis de la societat i a l’evolució del marc normatiu per tal d’afrontar els futurs reptes del municipi.


Publicat a