Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró sol·licita la renovació de la declaració d’àrea amb mercat d’habitatge tens per moderar i contenir els preus de lloguer

Escoltar

Mataró sol·licita la renovació de la declaració d’àrea amb mercat d’habitatge tens per moderar i contenir els preus de lloguer

La regidoria d’Habitatge ha iniciat els tràmits perquè l’Agència de l’Habitatge de Catalunya renovi la condició de Mataró com a àrea amb mercat d’habitatge tens per poder aplicar l’índex de preus de lloguer que marca la Llei 11/2020 de moderació i contenció dels preus de lloguer. L’acord està previst portar-lo a l’aprovació del Ple municipal ordinari del mes juliol perquè tingui vigència per un període de 5 anys. Aquesta mesura segueix amb el compromís del Pla de Mandat 2019-2023 de mobilitzar el parc d’habitatge privats cap a habitatges de lloguer assequible i protegir l’ús residencial.

La regidora d’Habitatge, Sarai Martínez, ha dirigit una carta al president de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Agustí Serra, on es posa de manifest la intenció d’exercir la iniciativa per efectuar la declaració de Mataró com a àrea de mercat d’habitatge tens. La renovació d’aquesta condició, que es portarà a debat i aprovació a la propera sessió ordinària del Ple de juliol, permetrà seguir aplicant les obligacions recollides a la Llei 11/2020 de moderació i contenció dels preus de lloguer.

 

Segons aquesta normativa, en els municipis considerats àrees amb mercat d'habitatge tens cal aplicar l'índex de preus de lloguer en els nous contractes i renovacions. Aquesta referència, a més, ha de constar en tots els anuncis d’habitatges de lloguer. La llei obliga també a aplicar els preus de les rendes segons l'índex de referència i en el cas de renovacions, la referència és el preu del contracte anterior amb una pujada, com a molt, de l'IPC.

 

La declaració d'àrea amb mercat d'habitatge tensa té una vigència d'un any des de la publicació de la Llei 11/2020 de moderació i contenció dels preus de lloguer. Aquesta vigència caduca el proper mes de setembre i els municipis que vulguin seguir aplicant la normativa, com és el cas de Mataró, han de sol·licitar la renovació d'aquesta consideració.

 

L'acord que es durà a Ple ordinari de juliol representa l'inici del tràmit per a l'ampliació de la declaració d'àrea amb mercat d'habitatge tens per a un període de cinc anys. Aquest període, sumat a l'any de vigència, representa seguir amb el compromís del Pla de mandat 2019-2023 de mobilitzar el parc d’habitatges privats cap a habitatges de lloguer assequible i protegir així l’ús residencial.

Publicat a