Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nous abonaments i vals d’estada als aparcaments de Plaça de les Tereses, Plaça Granollers i Parc Central-Recinte Firal

Escoltar

Nous abonaments i vals d’estada als aparcaments de Plaça de les Tereses, Plaça Granollers i Parc Central-Recinte Firal

A partir d’avui dilluns 12 es posen a la venda nous vals d’estada de 6, 8, 10 i 12 hores i també abonaments temporals per a períodes entre 3 i 15 dies. Als aparcaments de Plaça Granollers i Parc Central-Recinte Firal també s’ofereix un nou abonament mensual per a bicicletes.

Accés de l'aparcament Plaça de les Tereses. Foto: PUMSA
Accés de l'aparcament Plaça de les Tereses. Foto: PUMSA

El Ple de l’Ajuntament va aprovar el passat dijous 8 els preus públics de nous abonaments i vals d’estada que ja es poden adquirir als aparcaments de la Plaça de les Tereses, Plaça Granollers i Parc Central-Recinte Firal. 

Els nous vals i abonaments se sumen als productes que ja oferien aquests aparcaments públics de rotació, com són els abonaments mensuals, vals per a comerços o l’estacionament per hores/minuts convencional. L’objectiu és diversificar l’oferta per atendre i ajustar-se a necessitats concretes de les persones usuàries habituals i potencials, i a la vegada promoure una mobilitat més sostenible.

Els abonaments temporals estan destinats a persones usuàries que tinguin la necessitat d’estacionar el seu vehicle per un curt període de dies (mínim 3 dies i màxim 15 dies) en règim de 24 hores sense necessitat de contractar un abonament mensual. L’abonament temporal permet obtenir una rebaixa important respecte el preu dia habitual de l’aparcament. Aquest abonament costa, a l’aparcament de la plaça de les Tereses, entre 22,15 € (més IVA) per 3 dies i 69,55 € (més IVA) per 15 dies. El preu de l’abonament temporal als aparcaments de plaça Granollers i Parc Central-Recinte Firal fluctua d’11,50 € (més IVA) per 3 dies a 42,30 € (més IVA) per 15 dies.

Els vals d’estada de llarga durada estan destinats a usuaris que tenen la necessitat esporàdica durant la setmana d’estacionar el vehicle per un període de temps superior a tres hores. Permet reduir progressivament el cost del preu hora en funció de les hores d’estada de l’estacionament, de manera que el descompte obtingut respecte al preu hora habitual va del 55% al 67%.

Els vals són de 6 hores, 8 hores, 10 hores i 12 hores. Cada val s’ha de consumir en un únic ús, i la quantitat mínima de venda és de 5 unitats. Els preus d’aquest producte a l’aparcament de plaça de les Tereses van de 31,25 € (més IVA) per 5 vals de 6 hores a 45,85 € (més IVA) per 5 vals de 12 hores. Als aparcaments de Plaça Granollers i Parc Central-Recinte Firal el preu va de 27,95 € (més IVA) per 5 vals de 6 hores a 42,20 € per 5 vals de 12 hores.

Per últim, amb l’objectiu de fomentar polítiques de mobilitat i sostenibilitat, i en el marc dels objectius del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, s’ha habilitat als aparcaments de Plaça Granollers i Parc Central-Recinte Firal un espai per a bicicletes, oferint als usuaris disposar d’un abonament mensual 24 hores per un import de 18,18€ (més IVA).


Publicat a