Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Oberta fins al 4 de juny la campanya general d’ajuts al lloguer

Escoltar

Oberta fins al 4 de juny la campanya general d’ajuts al lloguer

La campanya anual de l’Agència Catalana de l’Habitatge d’ajuts al lloguer és oberta fins al 4 de juny. Poden presentar sol·licitud per a aquesta convocatòria general tant les persones beneficaries del 2020 com els nous sol·licitants que compleixin amb els requisits publicats. A Mataró és l’Oficina Local d’Habitatge qui tramita tota la documentació de les persones interessades.

Els ajuts al lloguer són una prestació econòmica per fer front al pagament de les quotes d’arrendament de l’habitatge, destinada a famílies amb uns ingressos baixos o moderats que es troben en situació vulnerable. La quantia de la prestació és d’un import màxim de 200 € mensuals.

Totes aquelles persones titulars d’un contracte de lloguer i que compleixin els requisits de la convocatòria corresponent poden demanar els ajuts. Aquest any, com a novetat, s’ha incrementat el topall de lloguer fins a 800 euros mensuals per així adaptar-se a la realitat del mercat, i 900 euros per a famílies nombroses, monoparentals o amb alguna discapacitat.

Fins al proper 30 d’abril està oberta també la convocatòria específica per a majors de 65 anys, mentre que la convocatòria general finalitzarà el 4 de juny. L’Agència de l’Habitatge de la Generalitat de Catalunya és qui atorga els ajuts, i l’empresa municipal PUMSA els gestiona a Mataró a través de l’Oficina Local d’Habitatge.


Informació i documentació

Per informar-se sobre els requisits a complir, les diferents maneres de presentar la sol·licitud (telemàtica o presencialment) i els impresos necessaris consulteu la informació sobre el tràmit a la Seu electrònica de l’Ajuntament.

Si es vol presentar la sol·licitud a la prestació de forma presencial, és important tenir en compte que no es pot agafar cita prèvia que sigui posterior al 4 de juny. En aquest cas la sol·licitud serà denegada per quedar fora de termini.

Per resoldre qualsevol dubte o obtenir més informació es pot contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge a través de les següents vies:

  • Al correu ajutslloguer@pumsa.cat
  • Al telèfon de l’Oficina Local d’Habitatge: 93 757 85 38 (de dilluns a divendres de 9 a 13 h).
  • A l’Oficina Local d’Habitatge, amb cita prèvia obligatòria (que es pot demanar telemàticament al web www.pumsa.cat o al telèfon de l’OLH).