Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Operatiu policial conjunt per desallotjar un local ocupat a Mataró per falta de condicions d’habitabilitat i per raons de seguretat

Escoltar

Operatiu policial conjunt per desallotjar un local ocupat a Mataró per falta de condicions d’habitabilitat i per raons de seguretat

Des del maig de 2020, quan es va posar en marxa el nou protocol municipal d’intervenció en ocupacions d’immobles que implica diferents serveis municipals, la Policia Local ha dut a terme 18 actuacions amb un total de 95 immobles desallotjats.

Foto: Operatiu  policial durant el desallotjament d'un local a l'Avinguda del Perú
Foto: Operatiu policial durant el desallotjament d'un local a l'Avinguda del Perú

Aquest matí, la Policia Local ha desallotjat un local ocupat per 22 persones, 5 de les quals menors d’edat,  a l’avinguda del Perú que portava més d’un any ocupat. Durant l’operatiu la Policia Nacional ha detingut 8 persones per motius d’estrangeria mentre que els menors s’han posat sota custòdia dels Mossos d’Esquadra.

L’operació s’ha realitzat amb l’autorització del Jutjat Contenciós Administratiu número 10 de Barcelona, tot atenent-se al protocol per la falta de condicions d'habitabilitat, salubritat i seguretat que es va posar en marxa durant el mes de maig del 2020.

Al desallotjament d’aquest matí hi han participat set dotacions de la Policia Local,  tres del Cos de Policia Nacional i una de Mossos d’Esquadra. En finalitzar operaris de la brigada municipal han buidat i netejat l’immoble, que és de titularitat privada,  i després han procedit a tapiar-lo.

 

Riscos per a les persones


L’Ajuntament té competència per decretar la inhabitabilitat d’immobles davant irregularitats o danys que afectin a la solidesa estructural dels mateixos, l’habitabilitat o per deficiències que afectin a la salubritat. L’objectiu és evitar l’existència d’habitatges buits o mal conservats a la ciutat, especialment si suposen un risc per a les persones. En el marc d’aquesta competència, l’Ajuntament pot desplegar tots aquells instruments que siguin necessaris, fins i tot sancions, quan els propietaris no compleixin les seves obligacions de conservació i de bon ús dels mateixos.


Així, atenent-se a aquest protocol, la Policia Local ha realitzat des de 2020 18 actuacions de desallotjament preventiu per situacions de risc per a la seguretat de les persones, on s'han desallotjat fins a 95 immobles ocupats de diversa tipologia (pisos, cases, locals, naus industrials, solars).

Publicat a