Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Viu un Estiu de Diversió a Mataró” tanca amb una participació de 10.000 infants i joves

Escoltar

“Viu un Estiu de Diversió a Mataró” tanca amb una participació de 10.000 infants i joves

La programació per a infants i joves de 4 a 14 anys en diferents espais de la ciutat ha atret 10.000 infants i joves des del 27 de juny al 2 de setembre. L’objectiu ha sigut oferir oci i lleure i també activitats educatives a l’abast de tothom durant el període estival, en què l’oferta és més limitada que durant el curs escolar.

Les activitats del programa “Viu un Estiu de Diversió a Mataró” han tingut una gran acollida entre la població, assolint una xifra global de participació de 10.000 infants i joves d’entre 4 i 14 anys en el conjunt de la ciutat.

Des del 27 de juny al 2 de setembre diferents espais de la ciutat han sigut escenari de l’ampli ventall d’espectacles, jocs d'aigua, inflables, taller de percussió, taller de circ, dansa urbana, jocs de taula educatius, taller de manga, taller de treballs manuals, festa de l'escuma, festa holi, empedrat de contes, pista esportiva, patis oberts i cinema a la fresca, que s’han ofert per al públic infantil i juvenil i a les seves famílies. L’objectiu ha sigut oferir oci i lleure i també activitats educatives a l’abast de tothom durant el període estival, en què l’oferta és més limitada que durant el curs escolar.

L’Activitat lúdica i d’entreteniment que s’ha ofert per les tardes ha tingut una assistència mitjana de 40-60 infants/dia (de 4 a 12 anys) i un 68% dels infants hi participaven cada dia de dilluns a divendres.

L’Ajuntament ha realitzat enquestes entre els participants a les diferents activitats, en línies generals el nivell de satisfacció ha estat molt elevat en diferents aspectes. Amb relació a la valoració de l’1 al 10 de les activitats programades durant l’estiu, trobem que la majoria d’usuaris enquestats valoren amb un 9 les activitats (31%) i amb un 10 (27%). Pel que fa a l’assistència, més d’un 60% dels enquestats han comunicat haver participat tots els dies a les diferents activitats.

Per conformar la programació s’ha comptat amb les entitats de la ciutat, que han sigut en moltes ocasions les pròpies executores de les diferents iniciatives que s’han dut a terme.

 

Ludoteca a Cerdanyola

La Ludoteca de l’Espai Gatassa de Cerdanyola ha comptat amb 862 infants de 4 a 10 anys en els 44 dies de servei, amb un aforament setmanal entre el 80 i el 100% de la seva capacitat. Tots els matins de dilluns a divendres el servei de ludoteca ha permès que les famílies poguessin conciliar vida laboral i familiar, deixant els seus fills/es en un entorn segur on han pogut aprendre i alhora passar-ho bé durant les vacances escolars. També a l’Espai Gatassa s’han realitzat altres activitats com el taller de manga o el taller de manualitats, que han esdevingut un reclam per als més petits.

Pel que fa a l’oferta esportiva, la Pista Municipal Remigio Herrero, amb horari de matí i tarda ha ofert activitat de dilluns a divendres, assistint una mitjana de 40 infants de 10 a 14 anys, al matí i 65 per les tardes. I el Camp de Futbol Municipal de Rocafonda, en horari de tarda, han acollit de dilluns a divendres el campus esportiu obert a tothom, on de mitjana hi ha assistit 60 infants diàriament.

A nivell cultural, s’ha ofert cinema la fresca els divendres, amb films adreçats al públic familiar, tant al Parc de Cerdanyola com al Parc de Rocafonda. Una proposta que ha tingut una bona rebuda entre la ciutadania que ha pogut gaudir del cinema a l’aire lliure durant els mesos de més calor.

Les Biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas han programat els BiblioLabs, activitats de caire lúdic i que alhora fomenten l’aprenentatge a través de l’experimentació, assolint la xifra de 200 participants. Sense oblidar el tradicional Empedrat de Contes, ja consolidat a la nostra ciutat, que ha arribat a 2.000 persones entre infants i els seus acompanyants. 

Pel que fa a Patis Oberts, l’IES Mar Mediterrània i l’Escola Rocafonda han estat a disposició dels infants totes les tardes amb dinamització per part d’educadors. Als Patis Oberts s’enfoca el lleure educatiu des de la integració social. A banda del joc, s’ha realitzat una tasca de seguiment, de creació de vincle amb els usuaris/àries, transmissió de valors, treball de límits, resolució de conflictes, comunicació, gestió emocional, etc.

Publicat a