Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dues exposicions recullen les millors imatges del projecte "Cuinem La Vida"

Escoltar

Dues exposicions recullen les millors imatges del projecte "Cuinem La Vida"

La Biblioteca Antoni Comas acull aquesta mostra de l’1 al 22 de febrer, i l’Espai Gatassa ho farà del 25 de febrer al 4 de març .

Imatge de la sessió de cuina del Marroc.
Imatge de la sessió de cuina del Marroc.

El projecte "Cuinem la Vida" s'ha dut a terme durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre del 2021 a l'Espai Gatassa (Cerdanyola) i a l'Institut Escola Àngela Bransuela (Rocafonda), amb sessions de cuina del Marroc, Senegal, República Dominicana, Xina, Argentina, Gàmbia, Andalusia i Catalunya.

Les millors imatges del projecte es poden veure a l’exposició instal·lada a la Biblioteca Antoni Comas, des d’avui i fins al 22 de febrer. A partir del 25 de febrer i fins al 4 de març es podrà veure a l’Espai Gatassa. En els dos territoris es realitzarà un acte on es convidarà tots els participants del projecte i se’ls farà lliurament d’un exemplar en paper d’aquest receptari que també es pot consultar online. En aquest llibret es recullen tots els plats cuinats que s'han elaborat, una eina molt útil i interessant que està a l'abast de la ciutadania que vulgui conèixer el projecte.

"Cuinem La Vida" neix amb l'objectiu d’oferir als participants un espai de trobada a partir de la cuina, per donar a conèixer aspectes culturals, socials, trajectòria, històries de vida, etc. de les persones de Mataró vingudes d’altres punts d'arreu del món i que ara comparteixen veïnatge. Així, a partir de la interrelació de persones de diferents orígens, s'ha mirat de fomentar la coneixença mútua i la cohesió social.

Durant el desenvolupament de les diferents sessions tots els assistents han participat en l'elaboració del plat de cuina i s'han relacionat entre sí. Un cop elaborat el plat, al voltant d'una taula, han dialogat, debatut i compartit les experiències sobre el país d’origen en qüestió. Hi han participat 130 persones que ha valorat molt positivament l'activitat.

El cicle "Cuinem la Vida" s'ha dut a terme amb la col·laboració de la Fundació Mescladís, entitat que promou la integració social de persones nouvingudes en tots els àmbits de la vida, i els dona eines per evitar el risc d’exclusió social.

Projectes com aquest es desenvolupen en el marc dels Plans d'Actuació Integral de Cerdanyola i de Rocafonda, El Palau, l'Escorxador, i està emmarcat dins del Programa de comunicació en positiu i cura dels barris, elaborat en col·laboració amb les entitats del territori.

Publicat a