Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Teatre Monumental millora l’accessibilitat a les persones amb problemes d’audició

Escoltar

El Teatre Monumental millora l’accessibilitat a les persones amb problemes d’audició

Un sistema per millorar l’audició es posa en marxa als espectacles de la Temporada Estable de Teatre i Dansa. El sistema permet millora la recepció del so a través d'uns auriculars o dels propis audiòfons.

L'equip de so necessari per al funcionament d'aquest sistema.
L'equip de so necessari per al funcionament d'aquest sistema.

Amb l’inici de la Temporada de Teatre i Dansa s’instal·laran a l’escenari del teatre Monumental quatre micròfons d’ambient per millorar la recepció del so. També hi haurà una taula de so que serà l’emissora cap a uns petits aparells receptors que es facilitaran a les persones del públic que ho sol·licitin.

Aquests receptors aniran amb uns auriculars que també es facilitaran al teatre o bé es poden portar de casa.

Hi haurà vint-i-quatre aparells i auriculars que facilitaran la recepció del so de l’espectacle d’una forma més nítida, sense sorolls ni molèsties pel so ambient de la sala. 

També hi ha la possibilitat de no utilitzar auriculars i que siguin determinats audiòfons o aparells auditius personals els que es vinculin amb el petit receptor que es lliurarà a qui ho sol·liciti abans de cada espectacle. Aquesta possibilitat ve determinada per les característiques tècniques de cada aparell.

El primer espectacle on s’usarà plenament aquesta tecnologia serà “Noche sin luna” d’avui divendres 14 de gener. També hi haurà aquest servei a les funcions “Els ocells” del 13 de febrer, “Final de partida” del 25 de febrer, 9 del 27 de març, “Les irresponsables” del 2 d’abril i “Mare de sucre” de l’1 de maig.

Aquesta iniciativa s’oferirà al públic del Teatre Monumental de manera gratuïta, i l’objectiu és estendre el seu ús en totes les funcions que s’hi representin.

El Teatre Monumental treballa per ser un equipament inclusiu i també ofereix seients específics per a persones amb mobilitat reduïda. També està adscrit al projecte “Apropa Cultura”, un programa d’inclusió que s’adreça a entitats socials que treballen amb persones en situació de risc d’exclusió social tant des de l’àmbit de la prevenció com de la intervenció directa. Qualsevol entitat social que treballa amb col·lectius especialment vulnerables pot registrar el centre a www.apropacultura.cat i que els membres o col·lectius amb els que treballa tinguin avantatges al Teatre Monumental.