Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia les obres del CareCityLab, seu de Mataró ciutat cuidadora

Escoltar

L’Ajuntament inicia les obres del CareCityLab, seu de Mataró ciutat cuidadora

Les obres consisteixen en la reforma del local que ocupa els espais de les plantes baixa, primera i segona de l’edifici del Passeig de la Marina 142 amb un total de 1.298 metres quadrats. Les obres, que s’han adjudicat a l’empresa Voracys SL per un pressupost d’1.763.591,68 €, tenen una durada prevista de 18 mesos. El contracte està cofinançat per la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020.

Les obres del nou equipament CareCityLab, centre de recerca i transformació tecnològica en l’àmbit sociosanitari en relació a l’atenció a la fragilitat, la vulnerabilitat i l’envelliment acti es van iniciar el 9 de maig. 
En el CareCityLab hi participen diverses entitats que desenvolupan l’activitat en tres direccions: innovació en polítiques públiques d’atenció a la gent gran, programació d’activitats relacionals i de capacitació digital per a persones grans i programa de suport a les persones cuidadores, tant professionals com no professionals.

Les entitats intervinents són: l’Ajuntament de Mataró, el Consorci Sanitari del Maresme, la Fundació Privada Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena de Mataró: Innolab, Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme, la Fundació Privada del Maresme Pro Persones amb Disminució Psíquica i la Fundació Eurecat, fet que ha que condicionat la composició dels espais i les relacions entre ells.
Les obres han estat adjudicades a l’empresa constructora Voracys SL per un pressupost d’adjudicació de 1.763.591,68 € (IVA inclòs). La direcció facultativa del projecte anirà a càrrec dels tècnics del Servei d’Equipaments Municipals de l’Ajuntament de Mataró. Es preveu que les obres tinguin una durada de 18 mesos.

El programa funcional del nou CareCityLab es desenvolupa en part de la planta baixa, la totalitat de la planta primera i part de la planta segona de l’edifici amb una superfície total construïda de 1.298 m2.
La reforma consisteix en adequar els diferents espais que configuren el nou centre de recerca. L’accés principal es farà a través del porxo existent de la planta baixa, on es situarà l’espai de benvinguda i un nou nucli vertical que comunicarà les tres plantes. També en aquesta planta es situarà l’espai de lleure per a ús no compartit format per una gran sala diàfana i una sala multi sensorial.
A la planta primera es distribuiran la majoria dels espais d’ús compartit que tenen diferents formats segons l’activitat a desenvolupar: espais de gran format (sales grupals que a través de la disposició d’envans mòbils poden canviar de dimensions), espais de consulta individual o box de treball totalment equipats i un espai de formació/aula-taller equipat amb una cuina completa que funcionarà com a office-menjador (també a través d’un envà mòbil pot dividir-se l’espai).

A la planta segona s’has previst els espais i sales de mig format, destinades a un ús compartit de d’estudi, formació i reunió. En aquesta planta es disposen els espais de simulació de consulta clínica, habitació i habitatge.

Les obres inclouen actuacions de millora d’eficiència energètica, mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques per abastir d’energia elèctrica l’equipament, la incorporació d’un dipòsit de reaprofitament de l’aigua de pluja per abastir els inodors, proteccions solars per minimitzar la incidència de la radiació solar i conseqüentment l’estalvi energètic en climatització.
El contracte està cofinançat en el marc de l'operació PR15-020209 del Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme: ecosistema d'innovació per a les ciutats cuidadores de la convocatòria PRE/161/2019, d'1 d'agost, modificada per l'Ordre PRE/197/2020, de 10 de novembre, amb una subvenció d'un 50% de la despesa elegible amb càrrec al pressupost de l'Administració de la Generalitat de Catalunya. El projecte s'emmarca en l'estratègia RIS3CAT i en el Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d'inversió en creixement i ocupació.

Sobre el Projecte PECT
El projecte PECT «Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores» té com a objectiu desenvolupar i implementar en el territori models i solucions innovadores d’acompanyament a l’envelliment actiu i a l’atenció a les persones en situació de fragilitat, dependència, cronicitat o discapacitat, mitjançant processos de recerca, desenvolupament tecnològic i generació i transferència de coneixement entre altres agents implicats, com a base per la creació d’ocupació i activitat econòmica d’alt valor afegit.
El projecte PECT «Mataró-Maresme: ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores», liderat per l’Ajuntament de Mataró, és un projecte d’innovació i especialització intel·ligent territorial, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (PO FEDER de Catalunya 2014-2020).

Galeria d'Imatges

Publicat a