Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament invertirà aquest any 3 milions d’euros en pavimentació i millora de l’accessibilitat de carrers

Escoltar

L’Ajuntament invertirà aquest any 3 milions d’euros en pavimentació i millora de l’accessibilitat de carrers

Fins al juny s’executarà un primer projecte que contempla actuacions localitzades en una trentena de carrers de la ciutat. Aquestes obres, ja iniciades, tenen un pressupost de 745.000 €. Durant el segon semestre de l’any es començarà a executar un segon projecte de millora per import de 2,3 milions.

Inici dels treballs d'asfaltat al carrer de Galícia, avui. Foto: Ajuntament
Inici dels treballs d'asfaltat al carrer de Galícia, avui. Foto: Ajuntament

L’alcalde, David Bote, i la regidora d’Espai Públic, Elizabet Ruiz, han presentat avui les actuacions de millora de carrers previstes per als propers mesos.

El projecte ara en execució estava inclòs al pressupost municipal de 2021 i s’ha adjudicat a la unió temporal d’empreses formada per Construccions Deumal SA i Vialitat i Serveis SLU per un import de 745.189 € (IVA inclòs). Inclou prop de 40 actuacions que afecten a una trentena de carrers de la ciutat. Aquestes obres es financen amb ajuts del Pla General d'Inversions de la Diputació de Barcelona.

Les obres, que ja han començat i tenen un termini de 5 mesos, s’han dividit en 4 fases segons els diferents sectors de la ciutat amb l’objectiu de minimitzar les afectacions al trànsit i les molèsties a la ciutadania. Es tracta de:

  • Treballs de reforç de paviment de la calçada. Consisteix en el fressat del paviment i la preparació i reforç del ferm amb nou asfalt de mescla bituminosa en calent. Entre d’altres, s’actua al carrer de Ciutat Freta, avinguda de Francesc Macià, carrer de Frank Marshall, carrer d’Antoni Puigblanch, ronda de Francesc Macià, carrer de Lepant, carretera de Cirera i a la urbanització de la Cornisa, on també es repararà el ferm aixecat per les arrels dels arbres. Al carrer de Montserrat es farà de nou la caixa del ferm de la calçada, que està molt deteriorada, eliminant les llambordes que estan a sota de l’actual paviment.

  • Realització de passos elevats: consisteix en la formació de passos de vianants elevats a la calçada i al mateix nivell de les voreres. Es modificaran les voreres actuals i es faran nous embornals de recollida d’aigües pluvials quan sigui necessari. Es faran nous passos elevats als carrers de Galícia, Ciutat Freta, Domènec Matheu, Almeria, ronda de Francesc Macià i la urbanització Can Quirze, entre altres.


Les diferents actuacions de millora afecten a una superfície de 32.410 m2. Els carrers afectats per les obres i les dates previstes per a la realització de cada fase es poden consultar al web municipal.


56 actuacions més en un segon projecte al 2022

Aquestes no seran les úniques actuacions de millora que s’executaran aquest any. L’Ajuntament ja ha aprovat el projecte que correspon a les actuacions de manteniment i millora de la via pública incloses en el pressupost municipal de 2022, que també suposarà obres de reurbanització en alguns carrers.

Es preveu que aquest nou projecte es pugui començar a executar a partir del segon semestre de l’any. Té un import de 2,3 milions.i preveu 56 actuacions més de reforç i renovació de calçades, reurbanització de carrers, ampliació de voreres i execució de passos i cruïlles elevades.



Galeria d'Imatges