Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament promou relacions empresarials, comercials, turístiques i universitàries amb París i Créteil

Escoltar

L’Ajuntament promou relacions empresarials, comercials, turístiques i universitàries amb París i Créteil

Una delegació de l’Ajuntament, encapçalada per la regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, ha viatjat a la regió de l’Île de France amb l’objectiu d’establir connexions en diferents sectors estratègics per a Mataró: economia circular, transició ecològica, autonomia i qualitat de vida, formació contínua i professional, i digitalització i transformació urbana

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, a la visita a la delegació de París de l’Agència Catalana de Turisme. Foto: Ajuntament
La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno, a la visita a la delegació de París de l’Agència Catalana de Turisme. Foto: Ajuntament

El viatge, que ha estat subvencionat per la Generalitat de Catalunya, ha estat promogut per l’Oficina d’Oportunitats de l’Ajuntament de Mataró, i ha permès establir contactes amb l’Ajuntament de Créteil, i diferents institucions i empresaris de Paris en diferents àmbits: l’econòmic, que ha facilitat enllaços per a la captació d’inversió i presentar Mataró com a destí per a invertir; en l’àmbit turístic i cultural, presentant la ciutat com un espai per visitar i descobrir la riquesa del seu patrimoni cultural; en l’àmbit universitari; en l’àmbit econòmic i comercial i en l’àmbit institucional.

 

A més de la participació de la regidora Núria Moreno, a la delegació mataronina també hi havia dos membres de TecnoCampus. Aquests han establert contactes amb start-ups de noves tecnologies i de l’àmbit de la salut, amb parcs tecnològics i amb institucions franceses que treballen en àmbits similars al Tecnocampus.

 

Durant el viatge de l’Oficina d’Oportunitats de l’Ajuntament de Mataró a França els tècnics municipals es van reunir amb Tour España i l’Agència Catalana de Turisme de París, per mostrar el projecte “Visit Mataró”, “Mataró tradicions” i presentar la ciutat com a destí turístic, també es van reunir amb les principals entitats empresarials homòlogues de la Cambra de Comerç, PIMEC i FAGEM per fomentar la captació d’inversions cap a la ciutat així com amb 3 associacions d’esmpresaris de la Regio de París, que varen estar molt interessats pel projecte “Mataró una ciutat per viure, una ciutat per invertir”. Es van visitar de Parcs Tecnològics i clústers (pôles technologiques), per cercar aliances i parteners i es van establir contactes amb institucions que poden ser potencials socis en consorcis per accedir a projectes europeus, i es van detectar sinergies i possibles vies de col·laboració com el cas de la planta de valorització de residus Valo’Marne.

 

L’estada a França es va acabar amb una visita institucional a l’Ajuntament de Créteil per conèixer experiències en matèria de promoció econòmica, turisme i comerç per part del consistori amb el qual Mataró està agermanat.

 

Aquest és el segon viatge de treball de l’Oficina d’Oportunitats després del viatge que l’any 2021 van fer a Cracòvia (Polònia).