Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’edifici d’oficines municipals del Pericó també millora l’eficiència energètica amb una coberta fotovoltaica

Escoltar

L’edifici d’oficines municipals del Pericó també millora l’eficiència energètica amb una coberta fotovoltaica

L’actuació forma part del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró i s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima per reduir emissions contaminants i tenir equipaments més eficients a nivell energètic.

Coberta de l'edifici. Foto: SolarTradex
Coberta de l'edifici. Foto: SolarTradex

L’Ajuntament ha finalitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de edifici del Pericó, on hi ha les dependències dels serveis d’Espais Públics i Equipaments Municipals. L’actuació forma part del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Mataró (PAESC) i s’emmarca en l’estratègia Mataró pel Clima com a mesura de reducció d’emissions i eficiència energètica.

La instal·lació està formada per 76 mòduls fotovoltaics de 390 Wp (watio pico) de potència, que sumen 29,64 kWp de potència total instal·lada. Els mòduls estan connectats a un inversor solar de 25.000 W per transformar en electricitat l’energia produïda per les plaques.

La producció energètica anual prevista de la instal·lació serà de 41.304 kWh, el que suposa el 24,4% del consum de l’edifici, i una reducció de les emissions a l’atmosfera de 8,3 TnCO2eq a l’any.

La producció d’electricitat està destinada a l’autoconsum del propi edifici. Quan existeixi més producció elèctrica que consum propi els excedents seran injectats a la xarxa elèctrica de distribució i la companyia farà un retorn econòmic a l’Ajuntament en règim de compensació simplificada.

La instal·lació de les plaques ha anat a càrrec de l’empresa Muntatges Jesús Puig SL amb un pressupost d’adjudicació és de 38.941,24 € IVA inclòs.

L’edifici del Pericó s’uneix així a la llista d’equipaments públics on l’Ajuntament ha posat en marxa cobertes fotovoltaiques. Al 2017 es va fer la reforma de la coberta fotovoltaica de la Biblioteca Pompeu Fabra; a finals de 2020 va instal·lar plaques a les cobertes de l’Escola Marta Mata i del Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca; i durant el 2021 es van fer les cobertes de l’Institut Miquel Biada i del Centre Cívic Pla d’en Boet.

L’Ajuntament ha encarregat també a Aigües de Mataró la instal·lació de plaques fotovoltaiques a 26 equipaments més del municipi amb una inversió pressupostada en 940.848 €.


Publicat a