Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Riera, la plaça de Santa Anna i La Rambla guanyen verd amb la col·locació de noves jardineres

Escoltar

La Riera, la plaça de Santa Anna i La Rambla guanyen verd amb la col·locació de noves jardineres

L’actuació forma part del Pla d’Impuls al Centre i respon també a una petició ciutadana en el marc dels Pressupostos participatius.

Jardineres davant de l'església de Santa Anna. Foto: Ajuntament
Jardineres davant de l'església de Santa Anna. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha començat els treballs d’instal·lació de jardineres ornamentals a la Riera, la plaça de Santa Anna i La Rambla per embellir el principal eix cívic de la ciutat. Entre avui i demà es col·loquen 71 hidrojardineres de formigó de color negre circulars (100 x 44 cm) i quadrades (100 x 100 x 44 cm), amb plantes mediterrànies amb poques necessitats de reg com la sàlvia, el romaní, els alocs, el tamarinde, la lavanda, el marfull o la murtra.

Les noves jardineres quedaran disposades des del creuament de La Rambla amb el Camí Ral fins a la Riera a l’alçada de la Presó. En una intervenció anterior ja s’havien instal·lat també a la plaça de Santa Anna 4 bancs i 2 jardineres de forma irregular. El cost total de les jardineres i els bancs ha estat de 86.000 € (IVA inclòs), finançats en part pels fons Next generation dins del projecte “Mataró: Innovació urbana en el comerç” com a acció per a la naturalització de l'eix comercial.

Aquesta actuació té com a objectiu afegir verd a un espai molt pavimentat, i respon a una petició de la ciutadania que, en la confecció dels Pressupostos participatius de 2018, va plantejar realitzar actuacions de millora per fer més agradable l’espai de la plaça de Santa Anna. A més, s’emmarca en el Pla d’Impuls al Centre, l’estratègia per rellançar aquesta zona de la ciutat en una aposta per la qualitat de vida dels ciutadans, per recuperar l’activitat i el dinamisme que li eren propis, i per continuar oferint als visitants i turistes l’oportunitat de gaudir dels atractius ambientals, paisatgístics, històrics, culturals i comercials de la ciutat.