Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Setmana de la Natura oferirà a la ciutadania una cinquantena d’activitats per connectar amb el medi natural

Escoltar

La Setmana de la Natura oferirà a la ciutadania una cinquantena d’activitats per connectar amb el medi natural

Se celebrarà entre el 21 de maig i el 6 de juny i una de les cites més destacades serà “Mataró connecta amb el mar”, un cap de setmana per donar a conèixer els nous serveis del Port, les activitats nàutiques i els operadors gastronòmics.

La regidora de Promoció de Ciutat i Comerç, Núria Moreno, acompanyada del regidor de Verd urbà, José A. Ricis, i la gerent del Port de Mataró, Margarita Díez, han presentat els actes. Foto: Ajuntament
La regidora de Promoció de Ciutat i Comerç, Núria Moreno, acompanyada del regidor de Verd urbà, José A. Ricis, i la gerent del Port de Mataró, Margarita Díez, han presentat els actes. Foto: Ajuntament

Amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en la conservació de la natura i el medi ambient i de promoure l’activitat comercial i empresarial al voltant del sector de la flor i la planta, l’Ajuntament organitza una nova edició de la Setmana de la Natura. Entre el 21 de maig i el 6 de juny s’han organitzat més d’una cinquantena d’activitats vinculades als espais naturals de la ciutat, a la descoberta d’entorns i itineraris, a la sensibilització, divulgació i també educatives, entre d’altres.

Així doncs, s’han programat exposicions, sortides guiades, concurs d’aparadors florals, activitats familiars, hores del conte, espais i aparadors engalanats, concert-vermut, etc. La platja del Varador, les Cinc Sénies, el Parc Central, les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas, Can Marfà, Can Boet-Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, el Parc dels Garrofers, la plaça de Joan XXIII o el Pati de Can Marchal són alguns dels espais on tindran lloc propostes emmarcades en la Setmana de la Natura, que vol arribar als diferents eixos i zones de la ciutat.


Mataró connecta amb el mar

Una de les cites més destacades de la Setmana de la Natura és “Mataró connecta amb el mar”. Aquest esdeveniment tindrà lloc el cap de setmana del 21 i 22 de maig i té per objectiu donar a conèixer els nous serveis del Port de Mataró, les activitats nàutiques i els operadors gastronòmics, posant èmfasi en la sensibilització i sostenibilitat.

“Mataró connecta amb el mar” proposa una quinzena d’activitats, experiències en el moll (visites al llaüt Sant Ramon i al veler Vell Marí de Posidònia 2021); sortides a la mar amb la golondrina DofiJet (activitat gratuïta) i tastets d’activitats nàutiques com rem, paddel surf o vela. Les activitats s’oferiran directament per cada entitat/empresa en format portes obertes sense inscripció prèvia.

A terra ferma també hi haurà diverses propostes: tallers infantils de sensibilització mediambiental i reciclatge; espectacle dels pallassos Pescaplàstiks, exposicions o carpes promocionals d’activitats comercials i nàutiques, entre d’altres.

Pel que fa a la gastronomia, es podrà fer un tast a un preu únic de 4 € per part dels  restaurants adherits a la campanya i que estaran identificats, amb una amplia oferta gastronòmica que podreu degustar als porxos i terrasses de 12 a 14 i de 19 a 21 h.

Mataró connecta amb el Mar està organitzat pel Port i l’Ajuntament de Mataró amb la col·laboració dels operadors del Port.


Jardins efímers

Diferents floristeries i jardiners de Mataró s’encarregaran de la realització de jardins efímers situats en diversos espais de la ciutat. Aquests any, a diferència de l’edició 2021, aquestes creacions de jardineria es podran gaudir durant 4 dies (els dies 26, 27, 28 i 29 de maig), per tal que es pugui percebre la bellesa dels jardins en la seva plenitud. Aquests jardins es complementaran amb la instal·lació de jardineres a la Riera i Rambla.

Totes les activitats programades a la Setmana de la Natura, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats ambientals, associacions veïnals i entitats comercials i de restauració, es poden consultar al web www.visitmataro.cat.



Publicat a