Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera edició del festival Nosaltres proposa un estiu de cultura compromesa, plural i de proximitat

Escoltar

La tercera edició del festival Nosaltres proposa un estiu de cultura compromesa, plural i de proximitat

El festival d’estiu de Mataró acollirà els vespres dels dijous, des del 14 de juliol al 25 d’agost, la tercera edició amb més de 30 artistes de diferents disciplines. El lema d’enguany és “Comunitat, Sostenibilitat i Cultura”.

El regidor de Cultura, Xesco Gomar, amb els directors del festival, i grups i entitats col·laboradores. Foto: Ajuntament de Mataró
El regidor de Cultura, Xesco Gomar, amb els directors del festival, i grups i entitats col·laboradores. Foto: Ajuntament de Mataró

El regidor de Cultura, Xesco Gomar, i els directors del festival Eloi Aymerich i Elena Ponce, han presentat aquesta tarda a la premsa la 3a edició del Festival Nosaltres.  

Si bé els darrers dos estius, el Festival Nosaltres va representar un símbol de la resistència cultural per liderar la retrobada post covid 2020, el certamen evoluciona sota un renovat leitmotiv “Comunitat, Sostenibilitat i Cultura”, amb la voluntat de continuar sent un espai de trobada, diàleg, diversitat i ferm reconeixement de la cultura com a eina de transformació i cohesió social.

El focus en la sostenibilitat apareix amb vocació d’explicar la necessitat de créixer de manera holística, respectuosa, compartida, justa i orgànica. El Nosaltres s’uneix a l’Agenda 2030, i ho fa amb la missió de convertir la sostenibilitat amb una línia expansiva de l’esdeveniment cultural, en la línia de la recomanació de bones pràctiques d’institucions com la UNESCO o el CoNCA.

L’edició d’enguany consolida la idea de comunitat, posant en valor la cultura en una programació que planteja un ventall d’arts escèniques per a tots els públics i amb una forta aposta per la proximitat i el talent local. Si bé la programació presenta novetats temàtiques amb una nit de música urbana destinada al públic més jove (18 d’agost) o una party show de clausura (25 d’agost), el festival no renuncia a repetir fórmules d’èxit de darreres edicions, com el vespre de monòlegs dins la programació de Les Santes (28 de juliol), la nit de veus femenines reivindicant de nou una programació pensada en clau de gènere (11 d’agost) o les activitats familiars  en quatre de les set tardes del festival, que com a novetat seran gratuïtes i de lliure accés.

Dins la programació hi haurà estrenes úniques, com l’actuació dels ballarins mataronins Aleix Lladó & Abel Hernández, que inauguren espectacle de dansa la primera nit del festival o bé la banda local Ignorantes, que estrenen espectacle en un format més íntim, Ignorantes XS la nit de cloenda del festival. La programació també deixa espai a propostes emergents, enriquidores i molt prometedores d’arreu del país, com la cantautora Maria La Blanco, la cantant barcelonina Maio o la terrassenca La Queency.

Tot i que el Pati de Can Marchal serà l’escenari principal del Nosaltres, enguany el festival estrena el + Nosaltres, una aposta de descentralització que a través de dues cercaviles trepitjarà també els barris de Cerdanyola, Esmandies i Pla d’en Boet, i Rocafonda, El Palau i Escorxador.

 Les entrades ja es poden trobar a través de la plataforma Codetickets i els preus oscil·len entre els 5€ i 15€, amb la possibilitat de fer de mecenes del projecte aportant una quantitat més elevada per tal de donar suport econòmic addicional a la iniciativa.

Coorganitzat per Clack i l’Ajuntament de Mataró, el Nosaltres reforça la seva vocació comunitària i compta amb gairebé una quarantena d’entitats, associacions culturals i entitats de l’economia social i solidària que donen aval al projecte, dels quals molts repeteixen confiança com Folk You, Buc de llibres o Musicop i d’altres s’afegeixen enguany a la base social com són Som Mobilitat o Fundació Maresme entre d’altres. 

Per altra banda, el ‘Nosaltres’ no seria possible sense el suport dels seus patrocinadors, tots vinculats a uns valors cívics i de retorn social. En aquest sentit, el festival comptarà, entre d’altres, amb la confiança i el patrocini d’Aigües de Mataró, Aliança Mataró, Assolim Alimentària, Col·lectiu Ronda, Consorci de Residus Sòlids Urbans del Maresme i Estrella Damm. Els mitjans col·laboradors seran TV Mataró, Capgròs i Enderrock.

Podeu consultar tota la programació aquí