Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI (28J) amb 15 dies d’activitats

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI (28J) amb 15 dies d’activitats

Durant la segona quinzena del mes de juny, Mataró celebrarà el Dia Internacional pels drets del col·lectiu LGTBI, el 28 de juny, amb un seguit d’activitats programades entre entitats i l’Ajuntament. Entre la programació, torna, sense restriccions, la festa “De tots colors” a la plaça de l’Ajuntament l’1 de juliol, el 28 de juny es llegirà el manifest i el 29 de juny està prevista la conferència institucional “La visibilitat del col·lectiu LGTBI a l’esport” a càrrec del waterpolista i activista LGTBI, Víctor Gutiérrez.

D'esquerra a dreta, la presidenta de Mataró LGTBI+, Heidi Pérez, i la regidora Marisa Merchán.
D'esquerra a dreta, la presidenta de Mataró LGTBI+, Heidi Pérez, i la regidora Marisa Merchán.

El 28 de Juny se celebra el Dia Internacional pels drets dels col·lectiu LGTBI, una diada coneguda també com el Dia de l’Orgull, que a Mataró fa anys se celebra per donar visibilitat al col·lectiu i al camí que s’ha fet i s’ha de fer perquè els seus drets siguin respectats. En aquesta línia, entitats de la ciutat i el servei d’Igualtat, Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament han preparat una programació amb activitats que es portaran a terme durant la segona quinzena de juny.

Entre les activitats, que es poden consultar a la programació completa, destaca la conferència institucional “La visibilitat del col·lectiu LGTBI a l’esport” a càrrec de Víctor Gutiérrez.


Víctor Gutiérrez  (www.victorgs.com)

Waterpolista nascut a Madrid l’any 1991, membre de la selecció espanyola que ha format part del club Real Canoe fins que va fitxar pel Club Natació Terrassa. Més de 70 vegades internacional amb la selecció espanyola, en les tres darreres lligues de la divisió d’honor del waterpolo ha estat màxim golejador.

Llicenciat en Periodisme i Comunicació Audiovisual, també s’ha format com a educador en “Esport i Diversitat” i un cop l’any 2016 va fer pública la seva orientació sexual, ha donat conferències arreu del país.

 La conferència es farà al Saló de Sessions de l’Ajuntament, el 29 de juny, a les 19.30 h i es podrà seguir en directe per www.mataro.cat/youtube

Una altra de les activitats que es recuperen, enguany sense restriccions anti Covid-19, és la festa “De tots Colors” que enguany canvia d’escenari per celebrar-se a la plaça de l’Ajuntament, l’1 de juliol, a partir de les 19.30 h.

El 28J està prevista fer la lectura del manifest davant de l’Ajuntament, a les 20h. La resta de programació compta amb vermuts musicals, exposicions, hores del conte sobre la temàtica de la diversitat de gènere i orientació sexual i xerrades.

 

“No sóc jo, ets tu qui mira diferent”

L’entitat Mataró LGTBI+ fa una campanya anual anomenada “Mataró Orgullosa” que enguany porta com a lema “No sóc jo, ets tu qui mira diferent”. La campanya compta amb les imatges i testimonis vitals de 6 persones diverses de la ciutat que interpel·len  la ciutadania sobre la seva mirada i com els classifiquem en la nostra escala de valors.

Publicat a