Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró engega la campanya “Dones que Transformen” per fomentar la lluita feminista com a motor de canvi de la realitat en el món

Escoltar

Mataró engega la campanya “Dones que Transformen” per fomentar la lluita feminista com a motor de canvi de la realitat en el món

Un seguit d’activitats que es faran durant els mesos d’octubre i novembre volen fer reflexionar a la ciutadania sobre la participació de les dones en espais de presa de decisions i el camí cap a la igualtat d’oportunitats. Mataró comptarà amb les defensores dels drets humans Lucinda Evans (Sudàfrica) i Genith Quitiaquez (Colòmbia) en el marc de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

“Dones que Transformen” és una campanya de sensibilització i educació per a la ciutadania global (ECG), dissenyada per la Diputació de Barcelona en el marc del projecte EqualMed, que té per objectiu posar en valor les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social des d’una mirada transversal feminista i antiracista. En el programa organitzat pel Servei d’Igualtat i Diversitat Ciutadana de l’Ajuntament s’inclouen tres activitats de la campanya dissenyada per la Diputació i una activitat que s’emmarca en la XII edició del projecte Ciutats Defensores dels Drets Humans.

L’Objectiu de Desenvolupament Sostenible número 5 de l’Agenda 2030 estableix entre les seves fites “la participació plena i efectiva de les dones i la igualtat d'oportunitats de lideratge a tots els nivells de la presa de decisions en la vida política, econòmica i pública”.

Aquesta campanya reconeix aquest repte compartit i estableix un pont entre Catalunya i el Marroc per tal de:

-Reivindicar les aportacions de les lluites feministes en defensa dels drets humans a les seves comunitats com a element compartit a les dues riberes alhora que divers.

-Potenciar el dret a la participació social i política de les dones en la seva diversitat i denunciar desigualtats estructurals que vulneren aquest dret.

-Apropar les realitats diverses de les dones a Catalunya i al Marroc per trencar prejudicis i estereotips de gènere i racistes.

 

Ciutats Defensores

El 4 d’octubre, en el marc de Ciutats Defensores dels Drets Humans, hi haurà una xerrada amb les activistes dels drets de les dones Lucinda Evans (Sudàfrica) i Genith Quitiaquez (Colòmbia) per parlar sobre la importància de l’activisme en la millora dels drets de la ciutadania. Serà a les 19h, oberta a tota la ciutadania al Cafè Nou.

En la programació també hi ha l’exposició "Dones trencant barreres. Transformant les dues mediterrànies”, del 21 de novembre al 2 de desembre, que es podrà veure a la Biblioteca Popular de Mataró.

Publicat a