Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró organitza la 0830X Block Party amb actuacions i demostracions artístiques de joves

Escoltar

Mataró organitza la 0830X Block Party amb actuacions i demostracions artístiques de joves

El dissabte 26 de març, a partir de les 16 h, al Parc Central tindrà lloc la 0830X Block Party sota el lema "Recuperem els carrers". L'acte comptarà amb actuacions i demostracions per part de joves de diferents disciplines de la cultura del hip-hop. Es tracta d'una iniciativa impulsada des del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana i emmarcada en el projecte "Energia urbana - Laboratori jove de cocreació". La Block Party s’ha organitzat en el marc d'una comissió jove, la qual ha comptat amb l'acompanyament de l'escola urbana Versembrant.

La 0830X Block Party és un acte inspirat en les Block Parties dels anys 70 a la ciutat de Nova York, festes a l'aire lliure organitzades pels veïnats i en les quals va començar la cultura del hip-hop. L'acte tindrà lloc de les 16 a les 24h al Parc Central i  comptarà amb actuacions de DJs (Dj Can i Dj Trapella), un taller de Graffiti, actuacions de dansa urbana a càrrec de ballarines de la ciutat (i amb la col·laboració de les escoles de dansa urbana Kinetic i La Nave), un espai de freestyle, un espai de micro obert i, per acabar, Showcases amb les actuacions de Basukinho, Sankki, K-Eme, Tribade i Elane.

El projecte "Energia urbana. Laboratori jove de cocreació" neix del Servei d'Igualtat i Diversitat Ciutadana i aposta per a fomentar la convivència i les relacions interculturals entre els i les joves de la ciutat amb la finalitat de contribuir en la construcció de cohesió social i relacions positives, tot fomentant la implicació activa del col·lectiu juvenil en la vida pública de Mataró. El projecte s'ha plantejat des d'una perspectiva crítica i interseccional, amb la voluntat que permeti la igualtat d'oportunitats i es pugui construir un espai de creació cultural inclusiu i col·lectiu.

El tret de sortida del Laboratori d'Energia urbana va tenir lloc el novembre passat amb unes trobades amb joves interessats en realitzar activitats vinculades a la cultura urbana. Posteriorment, es van oferir tallers (rap, freestyle, cypher, brackdance i producció musical) a diferents equipaments de la ciutat. A partir de tot aquest procés s'ha creat una comissió de joves que, amb l'acompanyament de Versembrant i de tècniques municipals han anat configurant el format i continguts de la Block Party.

El procés de cocreació de tota aquesta  primera fase i l'organització dels tallers s'ha portat a terme amb la col·laboració i acompanyament de Versembrant, una escola popular itinerant que pretén fomentar la consciència crítica, mitjançant l’art urbà i el hip hop. El projecte es porta a terme gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

Per qualsevol dubte es pot escriure a ciutadania@ajmataro.cat

Publicat a