Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Neix Thinkin3D Mataró, la incubadora d’alta tecnologia per acompanyar startups, pimes i micropimes en la seva acceleració tecnològica

Escoltar

Neix Thinkin3D Mataró, la incubadora d’alta tecnologia per acompanyar startups, pimes i micropimes en la seva acceleració tecnològica

TecnoCampus ha presentat l’acceleradora de fabricació additiva ThinkIn3D Mataró, un projecte que afavorirà el desenvolupament econòmic de les empreses.

L'alcalde de Mataró durant l'acte de presentació del projecte ThinkIn3D . Foto: Ajuntament
L'alcalde de Mataró durant l'acte de presentació del projecte ThinkIn3D . Foto: Ajuntament

Més d’un centenar d’empresaris interessats en la tecnologia d’impressió 3D van assistit ahir a la presentació d’aquesta incubadora tecnològica. Un acte que va donar el tret de sortida a la implantació d’una infraestructura singular que té com a objectiu facilitar l’acompanyament a les empreses per a l’adopció de la tecnologia d’impressió 3D i a impulsar nous projectes d’innovació basats en aquesta tecnologia.

 ThinkIn3D és una iniciativa que esdevé una ajuda per a les empreses a l’hora d’impulsar nous projectes d’innovació basats en la impressió 3D. En aquest cas s’enfocarà especialment en aplicacions de l’àmbit de la salut i del benestar de les persones, però sense deixar de banda altres sectors on aquesta tecnologia pugui tenir aplicacions.

La fabricació additiva (3D) està revolucionant tan els processos productius com els models de negoci de les empreses a tot el món. La impressió de peces i components en 3D permet la fabricació de km 0, la reducció del time to market,  la personalització dels productes, flexibilitza els processos i permet generar nous models de negoci.

La implementació d’aquesta acceleradora, que és un dels 28 projectes inclosos en el Pla d’Acció de l’Agenda Mataró 2030, posa a la disposició de les empreses de l’ecosistema de TecnoCampus Mataró-Maresme una infraestructura diferencial amb un equipament tecnològic de primer nivell per tal de poder experimentar projectes innovadors.

Aquesta incubadora, nascuda com una aliança entre diferents entitats, busca mobilitzar recursos que tinguin impacte real, tant en les persones com en el context territorial. La incubadora ocupa un  espai de 700 m2 dins del TecnoCampus que estarà disponible a partir del mes de març i disposarà d’equipament polivalent i flexible per a diferents aplicacions.