Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Acord de tots els grups municipals per demanar un torn d’ofici digne i de qualitat

Escoltar

Acord de tots els grups municipals per demanar un torn d’ofici digne i de qualitat

La resolució, que ha estat presentada per PSC-CP, ECPM-ECG, ERC-MES-AM, Junts per Mataró i Cs, mostra el suport de l’Ajuntament a totes les iniciatives que es tirin endavant per aconseguir millorar la qualitat de l’assistència jurídica gratuïta que garanteix l’accés a la justícia per a tota la ciutadania

El text íntegre de la Declaració Institucional és el següent:

 

"L’assistència jurídica gratuïta és un servei públic essencial prestat per més de 40.000 professionals adscrits al Torn d’Ofici que treballen, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, per garantir la igualtat en l'accés a la justícia per a tota la ciutadania.

Malgrat ser un servei fonamental, són múltiples les reivindicacions per un torn d’ofici digne i de qualitat. Recentment s’han pronunciat en aquest sentit:

- El Consell de l’Advocacia Catalana, en nom dels catorze col·legis d’advocats de Catalunya, mitjançant una declaració institucional en defensa d’un torn d’ofici de prestigi i qualitat.

- Professionals del torn d’ofici pertanyents a la Comunitat Autònoma de Catalunya, per mitjà del document Reivindicacions torn d’ofici Catalunya. Compartim amb aquests col·lectius les seves reivindicacions en matèria retributiva, de conciliació, de sensibilització del rol dels professionals i, en definitiva, de millora del servei.

És per això, que tots els grups municipals proposem l’adopció dels següents acords:

Primer.- Mostrar el nostre suport a les iniciatives en favor d’un torn d’ofici digne i de qualitat.

Segon.- Traslladar aquesta resolució al Consell de l’Advocacia Catalana i als portaveus que subscriuen el document Reivindicacions torn d’ofici Catalunya i al Departament de Justícia."