Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Activat en fase d’alerta el Pla d’actuació municipal per perill molt alt d’incendis forestals

Escoltar

Activat en fase d’alerta el Pla d’actuació municipal per perill molt alt d’incendis forestals

L’Ajuntament limita des d’avui la circulació motoritzada a la zona forestal i recomana a la ciutadania la no realització d’activitats en el medi natural. Mataró també manté activat des de dilluns en fase d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS).

Instal·lació de cartells senyalitzadors del risc d'incendi. Foto: ADF Serra de Marina
Instal·lació de cartells senyalitzadors del risc d'incendi. Foto: ADF Serra de Marina

La major part del territori català està afectat per perill molt alt o extrem d’incendis, motiu pel qual la Generalitat va activar diumenge passat l’alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (INFOCAT). En el cas de Mataró, el municipi es troba també en nivell 2 del Pla Alfa dels Agents Rurals per perill molt alt d’incendis, situació que es preveu duri com a mínim fins a demà dijous.

Seguint les prohibicions i recomanacions que determina el Pla INFOCAT, queden suspeses les activitats organitzades per entitats en el medi natural. Així mateix, es recomana a la ciutadania en general que no realitzi activitats al bosc i es limita la circulació motoritzada en el medi natural. A aquest efecte, l’Ajuntament ha col·locat senyalització a 7 punts per prohibir l’accés rodat a la zona del Parc Forestal (carretera de Mata i accessos de Can Vilardell i del Camí dels Contrabandistes) i entorns. Aquesta limitació d’accés no afecta als residents.

S’intensificarà la vigilància policial a la zona del Parc Forestal, i es reforçarà també per part de l’Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina.

Protecció Civil recorda que fins al 15 d’octubre està prohibit encendre foc, utilitzar bufadors o similars en obres i fer llançament de coets o altres artefactes pirotècnics voladors a tots els terrenys forestals i a la franja de 500 metres que els envolta. Així mateix, demana a la ciutadania extremar les precaucions per evitar el risc d’incendi forestal: no llençar burilles, no cremar residus ni deixar-los al bosc, i no fer barbacoes que no estiguin autoritzades, entre d’altres. Si es viu en una casa a dins o prop del medi natural cal tenir el jardí net de vegetació, eliminar les branques que toquin a façana i allunyar del domicili les reserves de llenya. Si es veu una columna de fum, és molt important trucar al 112 per alertar de l’emergència.


Publicat a