Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ecovidrio impulsa el reciclatge d'envasos de vidre a Mataró durant el Nadal amb un arbre format per miniglús

Escoltar

Ecovidrio impulsa el reciclatge d'envasos de vidre a Mataró durant el Nadal amb un arbre format per miniglús

L'entitat, en col·laboració amb l'Ajuntament de Mataró, instal·la avui l'arbre, de 4 metres d'alçada, a la plaça de Caterina Albert, entre la ronda de Sant Oleguer i carrer de Josep Pla. També sortejaran 100 miniglús a les persones que visitin el punt informatiu de la campanya entre aquesta tarda i demà.

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, en col·laboració amb l'Ajuntament de Mataró, ha engegat una campanya de sensibilització per conscienciar els ciutadans sobre la importància del reciclatge d'envasos de vidre durant les celebracions de Nadal, on es genera fins al 20% de tots els residus d'envasos de vidre de l'any. Per això, avui instal·la a la plaça de Caterina Albert un arbre nadalenc de 4 metres d'alçada format per 100 miniglús que estarà a la localitat el 22 i 23 de desembre.

A més, hi haurà un estand informatiu on educadors ambientals informaran la ciutadania sobre com separar correctament els seus envasos de vidre i els beneficis mediambientals del reciclatge d'envasos de vidre. A més, se sortejaran 100 miniglús entre els visitants de l'estand mitjançant un “rasca i gana” virtual. L'horari d'aquest estand serà de 14 a 20 h, el divendres 22 de desembre, i d'11 a 20 h, el dissabte 23 de desembre.

D’altra banda, Ecovidrio instal·la durant aquestes dates 4 iglús de recollida de vidre per fomentar el reciclatge aquest Nadal.

 

Beneficis ambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es diposita als contenidors es recicla al 100% i s'utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En utilitzar calcí – vidre reciclat – en la fabricació de nous envasos s'evita l'extracció de matèries primeres de la natura, evitant l'erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l'emissió de CO2 al procés de fabricació, s'estalvia energia i evitem el creixement dels abocadors.


Dades de reciclatge de vidre a Mataró

Segons les últimes dades de l’Agència de Residus de Catalunya, la ciutadania de Mataró van reciclar al 2022 un total de 2.470,86 Tn d'envasos de vidre, fet que suposa que cada persona va reciclar una mitjana equivalent a uns 17 envasos.

Respecte a la taxa de contenerització, Mataró se situa amb una mitjana de 351 habitants per contenidor, comptant actualment amb un total de 367 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats al municipi.


Publicat a