Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una Proposta de resolució per a la creació d’una competició esportiva a nivell local

Escoltar

El Ple aprova una Proposta de resolució per a la creació d’una competició esportiva a nivell local

El Ple de Mataró, celebrat el dijous 2 de novembre, va aprovar una Proposta de resolució presentada per Junts per Mataró per a la creació d’una competició esportiva a nivell local. La iniciativa es va aprovar amb els vots favorables del PSC, En Comú Podem, ERC, PP, la CUP i Junts per Mataró i l’abstenció de VOX.

El text íntegre de la Proposta de resolució és el següent:

“Des dels ajuntaments ens pertoca reforçar els clubs esportius locals com a element central del sistema esportiu del municipi, dotant-los de més recursos per desenvolupar les seves funcions esportives, socials, associatives i de cohesió per la nostra societat. Ens pertoca promoure l’ús de les instal·lacions municipals entre la ciutadania, buscant les sinergies amb la vessant social i integradora de l’esport. També ens pertoca cercar els vincles entre clubs de competició professional i clubs amateurs i fer d’enllaç per a col·laboracions i per apropar l’esport professional a tot tipus de col·lectius locals. Som una ciutat amb clubs professionals que competeixen en competicions estatals, i per tant, ens pertoca col·laborar des de l’ajuntament per crear quotes socials per tal que gaudir de l’esport sigui una oportunitat per a tothom, sobretot per a infants i gent gran amb pocs recursos.

Alhora, com a ciutat entregada a la practica i la promoció de l’esport, no podem oblidar la funció de promoció de l’esport local. L’esport mataroní esdevé ambaixador de la nostra ciutat, alhora que els clubs en son els seus representants a totes les competicions en què participen.

En aquest sentit, com a ciutat amb tantíssims clubs i entitats entregats a la pràctica esportiva, creiem important introduir la possibilitat de crear una competició amb segell propi que posi en valor les virtuts de l’esport mataroní alhora que fomenti el sentiment de pertinença i orgull a la nostra ciutat. Una competició local fomenta una rivalitat sana, crea vincles i fa afició.

No podem oblidar que una competició a nivell local no només pot ser dirigida a equips, fet que potser només la limitaria a esports com el futbol, bàsquet o futbol sala, sinó que, a més, pot estar dirigida a esports individuals, fet que la fa molt més atractiva i participada.

Amb tots aquest valor positiu, i malgrat la complexitat dels calendaris competitius dels clubs, pensem que val la pena buscar unes dates adequades per una competició d’aquest tipus.

Per últim, cal tenir present també que un tipus de competició d’aquest tipus, i fora de calendari esportiu, podria tenir un marcat accent social en un context de competició solidària a la ciutat.

Per tot això, des del grup municipal de Junts per Mataró proposem el següent acord:

-Des de l’Ajuntament es liderarà la iniciativa per crear una competició a nivell local (Copa Mataró, Torneig Mataró...) cercant el consens necessari entre els clubs, entitats esportives, federacions i la resta de representants polítics del consistori i socials a la ciutat.

No obstant, el ple decidirà”.

Publicat a