Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Jocs Escolars inicien el curs 23-24 amb la participació de 1.300 alumnes

Escoltar

Els Jocs Escolars inicien el curs 23-24 amb la participació de 1.300 alumnes

El dissabte 28 d’octubre comencen els Jocs Escolars del curs 2023-2024, un programa esportiu municipal on enguany participaran 1.300 alumnes de 32 escoles, tres entitats esportives, una entitat social i quatre equips de la comarca de futbol sala. Aquests infants i joves es reparteixen en 135 equips des de les categories de pre benjamí a juvenil. Cada dissabte al matí, omplen pistes escolars i municipals per jugar a futbol sala, bàsquet, handbol, hoquei, voleibol i també atletisme.


Si ara a l’octubre s’inicien els partits d’esports d’equip, més endavant és el torn de la competició individual en les modalitat d’escacs, judo, natació i patinatge que el curs passat va comptar amb 500 alumnes.

Entres els valors i l’aprenentatge que comporta aquest programa d’esports en edat escolar impulsat per l’Ajuntament de Mataró hi ha els de l’amistat, la solidaritat, la vida sana, l’esforç, el compromís, la formació, tots ells tan importants en la vida diària i per formar-se en el camí cap a la vida adulta.

En aquest aprenentatge de valors hi tenen un paper important els Tutors de Joc, que fan de jutges de les competicions però també formen en la pràctica setmanal als joves en temes relacionats amb les regles de cada esport.

A més dels valors que aconsegueixen els joves, els Jocs Escolars tenen com a objectius que la població escolar gaudeixi d’una oferta de pràctica esportiva suficient en quantitat, qualitat i diversitat així com mantenir i augmentar l’hàbit de practicar l’esport de manera continuada promocionant la vessant més lúdica, dinàmica i educadora de l’esport, potenciant els valors personals com ara l’esforç, la superació d’un mateix, el treball en equip i el saber perdre i guanyar.

 Abans de l’inici oficial dels Jocs Escolars, dissabte 21 d’octubres es va celebrar la cursa no competitiva de l’IronKids al Parc Central de Mataró que formen part de la programació de les Jornades de Salut i Alimentació. Hi van participar més de 600 infants d’11 centres educatius de Mataró i que englobaven participants de P5 fins a 4t d’ESO, corrent distàncies des dels 250 m, els més menuts, fins a 1.000 m els més grans.

Publicat a