Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’activista catalana per la defensa de la diversitat i la convivència Míriam Hatibi protagonitza la conferència de la Diada

Escoltar

L’activista catalana per la defensa de la diversitat i la convivència Míriam Hatibi protagonitza la conferència de la Diada

Mataró commemora de nou l’Onze de setembre amb un programa d’actes que inclou la tradicional ballada de sardanes, l’ofrena floral davant el monument a Rafael Casanova i la conferència institucional.

Míriam Hatibi
Míriam Hatibi

El programa s’inicia dissabte 9 amb la Ballada de sardanes, que tindrà lloc a les 19 h a la plaça de Santa Anna i anirà a càrrec de la Cobla Ciutat de Granollers. Aquest acte està organitzat per la Federació d’Entitats Sardanistes i de Dansa Tradicional Catalana de Mataró.

Dilluns 11 serà el torn de l’Ofrena floral a Rafael Casanova davant el monòlit en honor seu (plaça de Rafael Casanova). Començarà a les 10.30 h amb la interpretació a càrrec del Cor Madrigalista de Mataró d’“El Cant del Poble”, amb lletra de Josep M. Sagarra i música d’Amadeu Vives. Tot seguit, l’alcalde, David Bote, i els portaveus dels grups municipals, acompanyats dels Guàrdies de Gran Gala, faran l’ofrena floral de la Corporació Municipal.

Durant l’ofrena, el Cor Madrigalista interpretarà “Els Segadors” i l’Esbart Dansaire Mestres del Gai Saber farà el ball d’homenatge a Joan Serra, dansa que es va ballar per primera vegada el 2015. Es tracta d’una creació del músic Jaume Arnella i el coreògraf i mestre de dansa tradicional Joan Serra, que es basa en la polca dels balls de gitanes. En acabar serà el torn de les ofrenes d’entitats i col·lectius, sindicats i partits polítics.

Per últim, dijous 14 a les 19 h tindrà lloc la conferència institucional de la Diada. Aquest any tindrà per títol “Cultura, identitat i participació. Una mirada a la societat catalana”, i anirà a càrrec de Míriam Hatibi, activista catalana per la defensa de la diversitat i la convivència. Hatibi és analista de dades i ha estat portaveu de l’associació Ibn Battuta. L’acte està organitzat per Òmnium Cultural Maresme i l’Ajuntament.


Publicat a