Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament ha impulsat 13 projectes per import de 12,9 milions d’euros amb ajuts Next Generation

Escoltar

L’Ajuntament ha impulsat 13 projectes per import de 12,9 milions d’euros amb ajuts Next Generation

Les subvencions europees concedides o reservades per aquestes actuacions sumen 8,1 milions. L’Ajuntament espera la resolució de convocatòries que poden suposar l’arribada de 13,1 milions més d’Europa per a nous projectes valorats en 22,7 milions d’euros.

L'alcalde, David Bote, i el regidor de Presidència, Miquel Àngel Vadell
L'alcalde, David Bote, i el regidor de Presidència, Miquel Àngel Vadell

L’alcalde, David Bote, han fet avui balanç de l’estat dels projectes impulsats per l’Ajuntament gràcies al finançament de fons europeus Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat.

El fort impacte social i econòmic de la COVID-19 va motivar la posada en marxa d’una estratègia (NextMataró) per a la recuperació, transformació i resiliència de la ciutat que va identificar quatre àmbits de treball per impulsar projectes de transformació i cercar línies de cofinançament per dur-los a terme. Bona part dels projectes que finalment han rebut o esperen rebre finançament dels Next Generation s’articulen en aquestes quatre línies de treball –economia circular, transició ecològica, autonomia i qualitat de vida, i formació continuada i professional–, o tenen en compte també dues estratègies transversals, la digitalització i la transformació urbana.


8,1 milions d’ajuts en projectes subvencionats

En els dos anys passats des de les primeres convocatòries d’ajuts Next Generation, l’Ajuntament ha rebut cofinançament europeu, o la prereserva de fons, per executar 13 projectes. Aquestes actuacions suposen una inversió total de 12,9 milions d’euros, dels quals 8,1 milions corresponen als ajuts europeus.

Es tracta de projectes de tots tipus, dos dels quals ja estan executats, set d’ells es troben en execució, dos tenen resolució provisional i dos més estan en estat de prereserva de fons:

  • Pla d’acció Agenda Urbana Mataró 2030 (executat)
  • Adquisició de quatre vehicles elèctrics per renovar d’altres de la flota municipal amb criteris de sostenibilitat (executat)
  • Digitalització del lloc de treball, incorporació d’un nou centre de processament de dades i implementació de mesures de millora en l’àmbit de la ciberseguretat (en execució)
  • Adquisició de novetats i ampliació de fons bibliogràfic de les biblioteques Pompeu Fabra i Antoni Comas (en execució)
  • Mataró: innovació urbana en el comerç (en execució)
  • Pacificació del trànsit rodat: reurbanització del Camí Ral entre els carrers de la Cooperativa i Lepant, la millora d’entorns escolars, la millora de la mobilitat i seguretat viària en el polígon Pla d’en Boet i la construcció d’una nova rotonda a l’avinguda del Maresme, al Cargol (en execució)
  • Actuacions de foment de la recollida selectiva dels residus municipals (en execució)
  • Projectes de millora del Poliesportiu Municipal Eusebi Millán i del Centre Cívic Pla d’en Boet (en execució)
  • Contractació de 10 persones com a primera experiència professional en les administracions públiques (en execució)
  • Projecte d’atenció al domicili intel·ligent (resolució provisional)
  • Expedient social universal – Social 360 (resolució provisional)
  • Promoció de cessió d’ús d’habitatge cooperatiu al c. Nou de la Mercè (prereserva de subvenció)
  • Entorn residencial de rehabilitació programada discontinu al parc del Palau i la plaça de la Gatassa, amb intervenció a dos edificis i millores de l’espai públic (prereserva de subvenció).


Els projectes en execució, resolució provisional o preserva de fons s’aniran materialitzant entre aquest any i el 2026.

Si es té en compte tot el Grup Ajuntament (sumant empreses, entitats municipals, consorcis), l’import dels ajuts europeus Next Generation que s’han rebut fins ara pugen fins als 10 milions d’euros.


13,1 milions d’ajuts en espera de resolució per a nous projectes

A més, l’Ajuntament s’ha presentat i està a l’espera de la resolució de noves convocatòries que poden suposar l’execució de 7 projectes més valorats en 22,7 milions. Si la resolució és favorable suposarà una nova injecció de 13,1 milions de fons europeus per dur a terme actuacions relacionades amb:

  • Projectes de millora del Teatre Monumental, la Piscina Municipal i l’Escola La Llàntia
  • Millora d’espais urbans i sistema de videovigilància: actuació d’espais urbans al carrer de Sant Josep, subministrament i instal·lació de càmeres i panells informatius, subministraments de hardware i software per la implementació de càmeres de videovigilància
  • Re-Natura Mataró: projecte de renaturalització i resiliència dels espais periurbans i urbans de Mataró
  • Implantació d’una xarxa de 20 parcs urbans de salut
  • Adquisició de vehicles elèctrics per renovar flota municipal
  • Instal·lació d’aerotèrmia a la reforma prevista de l’edifici existent al Camp de Futbol de Vista Alegre
  • Millora de la infraestructura turística i l’accessibilitat del Passeig Marítim.



Publicat a