Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inicia la replantada de 779 arbres

Escoltar

L’Ajuntament inicia la replantada de 779 arbres

Es reposaran exemplars de diferents espècies que s’han perdut en els darrers anys. Els treballs comencen aquesta setmana i la major part dels arbres es plantarà abans de l'estiu.

Arbres al Viver municipal preparats per a la replantada. Foto: Ajuntament
Arbres al Viver municipal preparats per a la replantada. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Mataró comença aquesta setmana els treballs de replantada dels 779 arbres que s’havien perdut a la ciutat en els darrers anys i no havien estat reposats. Les tasques suposen un cost de 330.340,02 € (IVA inclòs) i es realitzaran al llarg dels propers mesos.

Els treballs, adjudicats a l’empresa FCC, consisteixen en l’arrabassament de la soca de l’arbre, l’obertura del clot, el subministrament dels exemplars a replantar, la col·locació de proteccions antiarrels, l’aportació d’hidrogel, la plantació de l’arbrat, la col·locació d’un tutor i el primer reg. El passat novembre ja es van començar treballs previs de retirada de soques i preparació d’escocells. L’època de plantació depèn del tipus d’arbre i en tot cas s’han d’evitar els mesos de més calor. Per aquest motiu es preveu plantar la major part dels exemplars abans de l’estiu.


Es planten 47 espècies diferents, com liquidàmbars, tipuanes, lledoners, pyrus, etc. Les feines començaran pels barris de Pla d’en Boet i Eixample. A banda dels diferents carrers del nucli urbà on s’hi actuarà, també es replanten exemplars a urbanitzacions com Can Quirze i Can Serra.

Les tasques de replantada mai aconsegueixen reposar la totalitat d’arbres perduts a una ciutat, ja que durant el procés de tramitació del projecte, subministrament i execució de les feines es produeixen noves pèrdues que es cobriran amb replantades posteriors.

Mataró té prop de 25.000 arbres plantats en les zones verdes i carrers de la ciutat. El Pla director de l’arbrat és l’instrument de treball que orienta les decisions i serveix de marc de referència en la planificació i gestió dels carrers arbrats del municipi. Aquest document estableix els criteris a tenir en compte en la redacció dels projectes d’urbanització de carrers arbrats, la selecció de les espècies, la plantació i la protecció de l’arbrat viari.