Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les patrulles conjuntes motoritzades de Mossos i Policia Local efectuen 242 detencions durant el 2023

Escoltar

Les patrulles conjuntes motoritzades de Mossos i Policia Local efectuen 242 detencions durant el 2023

El dispositiu conjunt està format per agents motoritzats que treballen de manera intensiva i planificada posant el focus en zones on es detecta major necessitat de presència policial

D'esquerra a dreta  el cap de l'ABP Mataró, Josep M. Cavallé, la regidora de Mataró Segura, Núria Moreno i el sotscap de la Policia Local de Mataró, Xavier Santajuliana, en la roda de premsa de presentació dels resultats de les patrulles motoritzades durant el 2023. Foto: Ajuntament
D'esquerra a dreta el cap de l'ABP Mataró, Josep M. Cavallé, la regidora de Mataró Segura, Núria Moreno i el sotscap de la Policia Local de Mataró, Xavier Santajuliana, en la roda de premsa de presentació dels resultats de les patrulles motoritzades durant el 2023. Foto: Ajuntament

El dispositiu de patrulles conjuntes motoritzades de Mossos d’Esquadra i Policia Local, focalitzat en combatre la reincidència delictiva, ha efectuat 242 detinguts durant el primer any de funcionament. D’aquestes detencions, el 44 % han estat per requeriments judicials o policials pendents, i per tant associades a la multireincidència.

Durant aquests primers 12 mesos de funcionament, aquestes mateixes patrulles han aixecat gairebé 1.500 actes de comís per incompliment de la Llei de Seguretat Ciutadana, el 90 % de les quals han estat per tinença o consum de substàncies estupefaents a l’espai públic i, el 10 % restant, per tinença d’objectes considerats perillosos.

Les dades les han presentades en roda de premsa la regidora de Mataró Segura, Núria Moreno; el cap de l’Àrea Bàsica Policial de Mataró de Mossos d’Esquadra, l’inspector Josep Maria Cavallé; i el sotscap de la Policia Local, l’intendent Xavier Santajuliana.

 

Patrullatge motoritzat, intensiu i planificat

La comissaria de Mossos d’Esquadra de Mataró va establir a l’abril de 2022 una prova pilot de dotacions policials amb motocicletes destinades a efectuar patrullatge intensiu i planificat en zones on es detecta la major necessitat de presència policial, ja sigui per sensació d’inseguretat o bé per detecció de problemàtica delinqüencial.

Amb la voluntat d’ampliar el ventall horari de presència policial, al setembre de 2022 s’hi van destinar més efectius per cobrir un horari estable i ampli de matins i tarda, i exclusivament de tarda i nit durant els caps de setmana.

Fruit de la col·laboració amb la Policia Local, el gener de 2023 es va acordar fer aquest patrullatge de manera conjunta, especialment en el torn de tarda.

Al llarg d’aquest any s’han efectuat més de 300 torns de treball de les patrulles motoritzades, aproximadament la meitat dels quals han estat amb efectius dels dos cossos policials. Durant cada torn de treball es fan una mitjana de 25 identificacions.

 

Coordinació policial

El patrullatge motoritzat conjunt de Policia Local i Mossos focalitzat en la prevenció proactiva de signes d’inseguretat fa palesa la col·laboració policial entre els cossos que operen a Mataró per garantir la seguretat ciutadana i contribuir a una millor qualitat de vida de la ciutadania.

Aquesta col·laboració també es materialitza amb la recent incorporació de Policia Nacional i Guàrdia Civil a la Mesa de Coordinació Operativa de Mataró, amb Mossos d’Esquadra i Policia Local; i amb els operatius interpolicials que es realitzen periòdicament i en què hi prenen part tots els cossos que operen a la ciutat –Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil- i que posen el focus sobre els problemes d’inseguretat detectats en els espais públics i establiments amb una perspectiva multidisciplinar.

 

Publicat a