Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Santes Esportives 2023 recuperen el volum d’activitats d’abans de la pandèmia Covid-19

Escoltar

Les Santes Esportives 2023 recuperen el volum d’activitats d’abans de la pandèmia Covid-19

La programació de Les Santes 2023 comença el 7 de juliol i finalitza el 29 de juliol amb una trentena de propostes, un volum d’activitats similar al del 2019. L’Ajuntament de Mataró i les entitats esportives, clubs i associacions de la ciutat fan possible aquesta programació que combina esport d’exhibició, competició i participació popular.

La regidora d'Esports, Bea Delgado, ha presentat avui la programació i ha posat en valor l'esforç de les entitats i clubs esportius.
La regidora d'Esports, Bea Delgado, ha presentat avui la programació i ha posat en valor l'esforç de les entitats i clubs esportius.

La Regidora d’Esports, Bea Delgado, ha presentat avui, 4 de juliol, la programació de Les Santes 2023 a la plaça de Santa Anna, escenari on es porten a terme les exhibicions de Gimnàstica Rítmica, Artística, Twirling i també enguany, per primera vegada, de FitKid.

La programació, que es pot consultar a www.lessantes.cat/santes-esportives, està formada per més d’una trentena d’activitats de les modalitats d’exhibició, participació popular i competició. Els caps de setmana concentren la majoria d’activitats que es faran en diferents escenaris, com el front litoral, l’espai públic i les instal·lacions esportives repartides per tota la ciutat.

Enguany i tal i com ja ha passat en d’altres ocasions, els actes del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple del 8 de juliol, per coincidència amb el calendari, s’inclouen en la programació de les Santes Esportives de manera que la ciutadania podrà participar fent metres a la Piscina Municipal  i al Sorrall. La part solidària també és present doncs, a Les Santes Esportives amb actes com el Mulla’t o la Regata Inclusiva Thalassa en Veler, el 8 de juliol, des del Port de Mataró, incorporada per primera vegada també al programa i dedicada a la malaltia del Parkinson.

La programació de les Santes Esportives es converteix cada any en un gran aparador de totes les activitats esportives que porten a terme al llarg de l’any els clubs i les entitats de la ciutat. Durant aquests vint dies estan programades disciplines esportives tant diverses com el futbol sala, el rugby, el tir en arc, el ciclisme, l’escalada o la petanca o novetats com el Futbol Taula (Subbuteo) que debuten a Les Santes Esportives amb el Campionat del dia 16.

Tots aquests dies conviuran doncs novetats que apareixen per primer cop en el programa com d’altres veterans de gran trajectòria que tornen més consolidats que mai com la Mitja Marató per relleus, el Torneig d’handbol Platja o la Regata de Llagut Català. Es preveu que més de 9500 esportistes, s’aplegaran al voltant de les diferents modalitats esportives; juntament amb el públic i espectadors que vulguin gaudir de l’esport durant la festa Major.


Travessa al Port i Cursa Popular

El diumenge 23 de juliol, es portarà a terme la 31a Travessa nedant al port amb les modalitats de 1.000 i 500 m. L’altra activitat, organitzada pel Servei d’Esports de l’Ajuntament de Mataró i una de les més populars i multitudinàries, és la 43a Cursa Popular que es farà el 28 de juliol, coorganitzada amb el Centre Atlètic Laietània (CAL), a partir de les 9.30 h, amb el mateix recorregut de 5km de sempre amb sortida i arribada al Nou Parc Central.

Les inscripcions s’han de realitzar al web www.lessantes.cat i en el cas de la cursa la limitació està marcada en 2.500 participants com a màxim, que comptaran amb el xip pel control de resultats i temps.

Com en les últimes edicions, la inscripció de les dues proves es farà únicament online i fins uns dies abans de l’esdeveniment, en que es tancarà la inscripció.

Les Santes Esportives compten amb col·laboradors com Diputació de Barcelona, el Port de Mataró, Voluntaris per al Futur, SPAS, Varador 2000, Associació Bricbarca, Mataró Bus i Mataró Parc.

Publicat a