Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb una programació amb una quinzena de propostes

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional de la Gent Gran amb una programació amb una quinzena de propostes

L’Ajuntament i el Consell Municipal de la Gent Gran de Mataró han organitzat un programa d’activitats per celebrar el Dia Internacional de la Gent Gran, al voltant de l’1 d’octubre. Mataró, que forma part de la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans, treballa per aconseguir una millor qualitat de vida d’aquest sector de la població.


Del 3 al 30 d’octubre hi ha prop d’una quinzena d’activitats organitzades amb motiu del Dia Internacional de la Gent Gran, l’1 d’octubre. L'Assemblea General de Nacions Unides va proclamar aquest dia l’any 1990 amb la voluntat d’instar a reflexionar sobre els reptes socials i polítics que suposa el creixent envelliment demogràfic i vetllar per una vellesa digna i segura.

Governs, associacions, institucions i totes les persones estan convidades a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se al desenvolupament d'una societat apta per a totes les edats. A Mataró, l’Ajuntament forma part des de l’any 2017 de la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans i compta amb el Consell Municipal de la Gent Gran.

La programació comença amb unes Jornades de treball amb la gent gran de Sabadell, el 3 d’octubre, per intercanviar experiències i coneixements. Aquesta trobada es repetirà el 16 de novembre a Mataró. Una altra de les activitats destacades és la lectura dramatitzada “Abans que arribi l’alemany” que es farà el 15 d’octubre al Casal Cívic Jaume Terradas. També hi ha activitats més lúdiques com el Torneig de Petanca i el de Rummikub i la 2a Gimcana Fotogràfica.

El 26 d’octubre es presentarà la “Memòria culinària de peix”, un recull de receptes elaborades per persones grans de Mataró que es fa per segon any consecutiu després de l’èxit de la primera edició. El receptari es presentarà a la Biblioteca Antoni Comas.


Domicili intel·ligent

Una de les novetats d’enguany són dues xerrades informatives sobre el projecte d’Atenció al domicili intel·ligent que porta a terme Benestar Social amb una subvenció europea Next Generation. El dilluns 9 d’octubre al Centre Cívic Espai Gatassa i l’11 d’octubre al Centre Cívic de Molins s’explicaran les dues solucions tecnològiques que s’ofereixen a persones amb grau de dependència: el dispositiu “All in One” i el “Sad Remot”.

La programació conclou el 30 d’octubre, a les 17 h al Centre Cívic Espai Gatassa, amb la Lectura del Manifest del Consell Municipal de la Gent Gran i presentació del nou Pla del Projecte Mataró, Ciutat Amiga de les Persones Grans.

Arxius adjunts

Publicat a