Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró inicia el curs 2023-2024 amb una reducció de la ràtio escolar i més oferta de Formació Professional (FP)

Escoltar

Mataró inicia el curs 2023-2024 amb una reducció de la ràtio escolar i més oferta de Formació Professional (FP)

La reducció de la ràtio escolar a 18 alumnes per curs a l’escola pública i 20 a la concertada, l’obertura de dues noves aules de la xarxa d’escoles bressol municipal i l’ampliació de l’oferta de la Formació Professional són les principals novetats a Mataró pel curs 2023-2024.

Bea Delgado, regidora d’Educació, Formació Professional (FP) i Universitats. Foto: Ajuntament de Mataró
Bea Delgado, regidora d’Educació, Formació Professional (FP) i Universitats. Foto: Ajuntament de Mataró

La regidora d’Educació, Formació Professional (FP) i Universitats, Bea Delgado, ha presentat avui en roda de premsa les principals novetats del curs 2023-2024 a Mataró. La presentació s’ha fet a l’Escola Joan Coromines on la comunitat educativa ha portat a terme un procés participatiu per decidir com volen que sigui el nou edifici que ha de construir la Generalitat de Catalunya.

Demà, 6 de setembre, és el primer dia per als alumnes del segon cicle d’infantil, primària i secundària obligatòria amb 950 alumnes que començaran infantil 1 (antic P3), i 1.600, primer d’ESO. Pel que fa als grups d’infantil 1 enguany hi haurà 55 classes, una menys que el curs passat perquè l’Escola La Llàntia ha perdut una de les línies per manca de sol·licituds. La reducció de les ràtios, 18 alumnes als grups classe de l’escola pública i de 20 a la concertada, s’ha consensuat entre l’Ajuntament de Mataró, a proposta del Consell Escolar Municipal, i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per evitar el tancament de més grups d’infantil 1.

El 8 de setembre, serà el dia d’inici de les escoles bressol amb l’obertura de dos nous grups a l’Escola Bressol Municipal Els Garrofers. Aquests dos nous grups se sumen als cinc que es van reobrir el curs passat per la gratuïtat de l’últim curs del primer cicle d’infantil anunciada per la Generalitat de Catalunya. Una de les novetats és el nou contracte de cuina que inclou el menú ovolacto vegetarià i més pes dels aliments ecològics i de proximitat.

L’Escola Bressol La Llàntia comptarà de nou amb recursos extraordinaris per poder atendre de manera més especialitzada dels alumnes amb necessitats educatives específiques. Aquest projecte es fa amb la col·laboració dels especialistes de la Fundació Maresme que assessoren i formen les educadores perquè adquireixin un coneixement més ampli de la realitat dels infants amb pluridiscapacitat i les seves famílies.

Més FP

L’Institut Miquel Biada, que inicia el segon curs com a centre de la xarxa de la Generalitat de Catalunya, torna a ampliar l’oferta amb el nou Cicle Formatiu de Grau Mig de Mecanització. L’Institut Alexandre Satorras amb dos Cicles Formatius de Grau Superior de la branca sanitària: CFGS en dietètica; i CFGS en documentació i administració sanitària.

Per altra banda, l’Escola GEM amplia la seva oferta amb el Cicle Formatiu de Grau Mig Assistència al producte gràfic interactiu, perfil videojocs, un nou cicle de la família d’arts plàstiques i disseny.

 

Manteniment i millores a les escoles

 Els treballs de manteniment que s’han fet aprofitant les vacances escolars han tingut un cost de 135.596,24 € i han estat els següents:

 - La reparació d’una zona de la coberta de l’Escola Antonio Machado (18.193,38 €)

- La façana de l’Escola Torre Llauder (48.288,39 €), pendent d’iniciar-se els treballs a mitjan setembre.

- La substitució del paviment de l’edifici del cicle infantil de l’Escola Germanes Bertomeu (29.446,56 €)

- La substitució de la tanca i la protecció de les finestres de l’Escola Angeleta Ferrer (25.506,57€)

- Els treballs de pintura a l’Escola La Llàntia, l’Institut-Escola Àngela Bransuela, l’Escola Municipal de Música (14.161,34 €)

Com cada estiu, la Brigada d’Oficis i Serveis, ha realitzat treballs de sanejament i renovació dels sorrals dels patis escolars, la recollida del material de rebuig que s’ha reciclat i les actuacions de manteniment de pintura.

Cal recordar que l’Ajuntament ha invertit 775.516,83 € (IVA inclòs) per millorar la mobilitat als entorns escolars, treballs que s’han dut a terme entre novembre de 2022 i l’estiu d’aquest any.

 

Publicat a