Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró posa en marxa una Campanya contra la LGTBIfòbia a l’esport

Escoltar

Mataró posa en marxa una Campanya contra la LGTBIfòbia a l’esport

Al voltant del 19 de febrer, Dia contra la LGTBIfòbia a l’esport, es posa en marxa a Mataró una campanya comunicativa i de conscienciació amb el lema “Esport amb Orgull, sense respecte no guanyes”. L’entitat Mataró LGTBI+ lidera aquesta iniciativa, que amb el suport de l’Ajuntament, vol fer-la arribar a entitats, clubs, equipaments esportius, centres educatius i a tota la ciutadania.

Amb el lema “Esport amb Orgull, sense respecte no guanyes” Mataró posa en marxa una campanya al voltant del 19 de febrer, el Dia contra la LGTBIfòbia a l’esport. La informació arribarà a la ciutadania a través de diferents suports com en alguns dels autobusos de la flota de Mataró Bus, cartells en equipaments educatius i esportius, xarxes socials i marquesines, entre d’altres.
 
Una de les principals accions de la campanya és aconseguir que entitats i clubs s’adhereixin al manifest que és el següent:
 
“Nosaltres, (nom de l’entitat), com a club o associació que creiem en els valors d’inclusió, col·laboració, respecte i treball en equip que l’esport fomenta, ens comprometem a lluitar fermament contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere i no tolerarem en els nostres espais de pràctica esportiva qualsevol actitud lgtbifòbica, ni física ni verbal, i censurarem qualsevol gest o declaració de qualsevol persona que pertanyi al club, tant esportistes com entrenadors i personal tècnic.
 
Així mateix, animem els nostres aficionats i aficionades a que segueixin el nostre exemple i visquin l’esport des d’una actitud respectuosa, eliminant i censurant els comentaris sexistes i LGTBIfòbics dels nostres pavellons”.
 
Per què la campanya es realitza en aquesta data?
 
Futbolista gay
El 19 de febrer va néixer Justin Fashanu, un futbolista nigerià de la lliga anglesa, que va ser el primer esportista professional en rebre pressions a partir de declarar la seva homosexualitat i que, finalment, es va acabar suïcidant.
 
La LGTBI-fòbia a l’esport no és una circumstància que només hagin d’abordar els agents vinculats a l’esport, sinó que, per prevenir-la i erradicar-la, s’ha d’entendre com una acció transversal que exigeix del treball conjunt de tots els agents esportius, però també de tots els agents socials. No es pot mirar cap a un altre costat quan aquestes agressions s’estan donant a terme en moltes activitats, competicions i instal·lacions esportives del nostre dia a dia.

Publicat a