Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

S’inaugura ThinkIn 3d Mataró l’acceleradora de tecnologies de fabricació additiva adreçada a afavorir un teixit empresarial més competitiu i sostenible

Escoltar

S’inaugura ThinkIn 3d Mataró l’acceleradora de tecnologies de fabricació additiva adreçada a afavorir un teixit empresarial més competitiu i sostenible

L’equipament és una incubadora d’alta tecnologia que pretén ser un referent en la integració de la tecnologia 3D en el teixit productiu

Aquesta infraestructura singular té com a objectiu facilitar l’acompanyament a les empreses per a l’adopció de la tecnologia d’impressió 3D i impulsar nous projectes d’innovació basats en aquesta tecnologia. En aquest cas s’enfocarà especialment en aplicacions de l’àmbit de la salut i del benestar de les persones, però sense deixar de banda altres sectors on pugui tenir aplicacions.

L’acceleradora del TecnoCampus ThinkIn 3D Mataró, que s’ha inaugurat avui,  contribuirà a la innovació de les operacions, els processos productius i els models de negoci de les empreses de manera que afavorirà que el teixit empresarial sigui més competitiu i sostenible. L’equipament canalitzarà cap a la realitat empresarial les oportunitats que suposen les tecnologies de fabricació additiva, i ho fa posant a l’abast de pimes, micropimes, start-ups i emprenedors 700 m2 d’espai dividits en tres ambients diferenciats.

La zona  d’activitat empresarial té espais d’oficina i de reunió que s’adapten a les necessitats de les empreses incubades, mentre que la zona d’activitat divulgativa i social està pensada per desenvolupar accions expositives, de capacitació i divulgació. L’espai més diferencial, però, és el TechLab, la zona de laboratori de fabricació on ja està instal·lat l’equipament de primer nivell per a la fabricació additiva, que inclou tant maquinària per al disseny, com també per a la impressió, el tall i la neteja dels prototips.

 

Programes d’acceleració adaptats a cada realitat

La incubadora ofereix diferents tipus de programes, que tenen intensitats diferents i un potencial transformador específic per tal de contribuir a la innovació en les operacions, els processos productius i els models de negoci, sempre responent de manera individualitzada al repte que cada empresa es plantegi assolir.

El programa d’Alt Rendiment Emprenedor i Tecnològic, amb la màxima intensitat de transformació, s’adreça tant a empreses de nova creació, que basen la seva idea de negoci en la fabricació additiva, com a empreses tradicionals que mai han fet servir aquesta tecnologia però volen evolucionar.

Per la seva banda, el Programa d’Acceleració Tecnològic  està pensat per arribar a pimes i micropimes consolidades en el seu respectiu sector que volen donar un impuls al procés productiu.

Finalment, els serveis tecnològics del ThinkIn 3D també cobreixen qualsevol iniciativa empresarial amb una necessitat o repte específic que vulgui experimentar en fabricació additiva.