Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna la Setmana de la Natura amb noves activitats i jardins efímers musicals

Escoltar

Torna la Setmana de la Natura amb noves activitats i jardins efímers musicals

Del 25 de maig al 5 de juny se celebra una nova edició de la Setmana de la Natura amb una quarantena d’activitats repartides per a tota la ciutat, amb la finalitat de connectar la ciutadania amb el medi natural.

Jardí efímer de l'edició de la Setmana de la Natura del 2022. Foto: Ajuntament de Mataró.
Jardí efímer de l'edició de la Setmana de la Natura del 2022. Foto: Ajuntament de Mataró.

Amb l’objectiu d’implicar la ciutadania en la conservació de la natura i el medi ambient i de promoure l’activitat comercial i empresarial al voltant del sector de la flor i la planta, l’Ajuntament organitza una nova edició de la Setmana de la Natura. Moltes de les activitats estan vinculades als espais naturals de la ciutat, amb la voluntat de descobrir entorns i itineraris, sensibilitzar i divulgar sobre la importància de la natura, sobretot davant la situació actual d’alerta climàtica.

Jardins efímers musicals

Una vegada més, els jardins efímers seran un dels grans atractius de la Setmana. Diferents floristeries i jardineries de Mataró s’encarregaran de donar més color a diferents punts de la ciutat. Aquestes creacions de jardineria es podran gaudir durant quatre dies (del 25 al 28 de maig) en sis punts de la ciutat: plaça de Santa Anna, carrer de Barcelona, plaça de Santa Maria, avinguda de Puig i Cadafalch i carretera de Mata i la Muralla de la Presó. La novetat d’enguany és que els jardins comptaran amb una actuació musical un dels dies d’exposició.

Hi participen les jardineries Jardins Burguera i Jardineria els Gurises, i  les floristeries Anaïs disseny floral, La Mata jardiners, el Jonc floristeria i Fiori flors, plantes i complements. I les actuacions musicals dels grups locals Tatiana Massaguer, Bóssalo, del Ganchillo, Pacha Musta i Miliu Calabuix.


Altres activitats

El programa de la Setmana de la Natura compta amb una quarantena d’activitats molt diverses, com exposicions, caminades i visites guiades, sortides divulgatives, visites al viver municipal, gimcanes, bicicletada, mostres documentals, activitats familiars, hores del conte, conferències, etc.

Dins el conjunt d’activitats hi ha un paquet de propostes de conscienciació per cuidar el medi ambient amb recollides de residus, restauració de marges amb plantes aromàtiques i neteja de residus subaquàtics.

Les platges del Callao i de Sant Simó, les Cinc Sénies, el Turó de Cerdanyola, el Parc de Cerdanyola, les biblioteques Pompeu Fabra, Popular i Antoni Comas, Can Boet-Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural, el Port de Mataró, Les Sureres – Can Bruguera, el Parc dels Garrofers, l’Espai Mataró Connecta són alguns dels espais on tindran lloc propostes emmarcades en la Setmana de la Natura, que vol arribar als diferents eixos i zones de la ciutat.

Totes les activitats programades a la Setmana de la Natura, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració d’entitats ambientals, associacions veïnals, entitats esportives, divulgatives, Port de Mataró i Aigües de Mataró, es poden consultar al web www.visitmataro.cat i a les xarxes socials @vist_mataro.

Les activitats de Mataró formen part de la Setmana de la Natura de Catalunya, iniciativa que promou més de 500 activitats arreu del territori català per conscienciar sobre la importància de tenir cura de la natura i que tindrà lloc del 22 de maig, Dia Internacional de la Biodiversitat, al 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient.

 

 

 

 

Publicat a