Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2023

Escoltar

2023

Mataró serà la capital de la commemoració dels 175 anys del primer ferrocarril a la península

El 28 d’octubre d’enguany farà 175 anys de la posada en funcionament del primer tren de la península, sortint de Barcelona i arribant a Mataró. La capital del Maresme, juntament amb altres administracions, empreses i entitats, organitzen un conjunt d’activitats per a celebrar l’efemèride en diferents àmbits: Mataró, Catalunya i l’Estat. Algunes activitats tindran també ressò internacional.

El TecnoCampus i l’Ajuntament organitzen una jornada d’innovació per idear una ciutat més cuidadora

La jornada “Com faries una ciutat més cuidadora?”, un esdeveniment de cocreació organitzat pel TecnoCampus i l’Ajuntament de Mataró celebrat ahir 30 de març, va escollir una proposta per normalitzar l’etapa de la mort i el dol, des de la infància, a través de contes i dibuixos animats. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Mataró, David Bote, i la Regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Laura Seijo.

Mataró celebra el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una desena d’activitats per potenciar els hàbits saludables

La ciutadania pot participar, durant el mes d’abril, en una desena d’activitats programades amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física que és el 6 d’abril. Les caminades del programa municipal “A peu, fem salut!” amb sortides des de diferents punts de la ciutat, una masterclass i show de freestyle de futbol, una marxa nòrdica, uns tallers de vida saludable, la 26a Marxa de Sant Jordi i una caminada popular el 20 d’abril són les principals propostes.

En marxa la instal·lació de cobertes fotovoltaiques a cinc escoles i tres equipaments més de Mataró

Formen part de l’aposta de la ciutat per l’energia fotovoltaica, amb l’objectiu que fins a 37 equipaments municipals disposin de plaques per a autoconsum o per a consum compartit al llarg de 2023. També s’han instal·lat plaques a les pistes poliesportives municipals cobertes d’Eusebi Millán i de Remigi Herrero i a l’edifici del Care City Lab, que estan pendents d’entrar en funcionament.

El nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Mataró comptarà amb 14.000 m² i 244 places

Compromís entre l’Ajuntament i la conselleria de Salut de la Generalitat per a la construcció d’un nou Hospital d’Atenció Intermèdia a Mataró amb 14.000 m², 244 places d’internament i també amb 82 places d’hospital de dia. El nou equipament sociosanitari substituirà l’actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i ocuparà una part de l’aparcament públic provisional de davant de l’Hospital de Mataró i els terrenys adjunts, costat mar

Obertes dues noves convocatòries per ajuts al lloguer 2023

Des de l’11 d’abril i fins al 12 de maig estan obertes dues noves convocatòries del 2023 pels ajuts de lloguer: una per la franja d’edat de 36 a 64 anys i l’altra per a persones de 65 i majors. El tràmit s’ha de fer preferiblement online a la Generalitat de Catalunya o presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge.

L’Ajuntament destina 10.000 € perquè infants i joves amb risc d’exclusió residencial facin esport a entitats i clubs

El Ple ordinari d’abril ha aprovat inicialment les bases de la subvenció per a la inclusió esportiva d’infants i joves que passen per situacions de vulnerabilitat perquè puguin practicar esports en clubs i entitats de la ciutat durant la temporada 2023-2024. Les bases proposen 10.000 € per a destinar un ajut de 250€ per a persona. Els clubs i entitats esportives de Mataró són els que han de sol·licitar la subvenció amb un màxim de 5 places per club.

El Senegal i Guinea Equatorial són els països de l’edició primavera 2023 de Ciutats Defensores dels Drets Humans a Mataró

El músic Thiat i l’escriptora Melibea Obono són els dos defensors dels drets humans que vindran a Mataró en l’edició primavera 2023 del programa de Ciutats Defensores dels Drets Humans a la que l’Ajuntament està adherida des del 2018. Els dos defensors dels drets humans faran xerrades a centres educatius de secundària i també una xerrada-taller de rap a l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM).