Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2023

Escoltar

2023

S’obren les preinscripcions de l’Aula de Teatre i Dansa i de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) per al curs 2023-2024

De l’1 a l’11 de juny es poden fer les preinscripcions per al curs 2023-2024 dels cursos de l’Aula de Teatre i Dansa i de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM). Entre les novetats hi ha una nova línia de teatre musical, un curs de teatre social per a dones, el segon curs amb l’oferta de música de curta durada per al setembre i la continuïtat dels programes de música comunitària: MusicAcció i Escoles Orquestrals.

Les Dissantes celebren 10 anys amb la festa d’aniversari d’en Santi i impulsant un repte únic

Dissabte 22 de juliol, a l’escenari del Parc Central, es viurà l’edició més especial de la festa solidària de Les Santes: el 10è aniversari de les Dissantes. Entre les novetats, destaca un repte únic: regalar un puzzle de 10.000 peces a en Santi entre tota la ciutadania. Les Dissantes 2023, organitzades per la Fundació El Maresme amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, ofereixen més de quinze hores d’activitats per a totes les edats, arrencant al matí i finalitzant ben entrada la matinada. Hi haurà tres novetats més: una exposició itinerant que recordarà aquestes 10 edicions, un vermut solidari i la festa d’aniversari d’en Santi. No hi faltaran la llarga jornada de concerts, els tradicionals jocs gegants d’en Santi, l’espai de contacontes, el sopar popular i la multitudinària flashmob.

La cloenda del Consell d’Infants 2022-2023 se celebra posant l’accent en accions per evitar el malbaratament alimentari

La creació del receptari “El menjar no es llença!”, trobades amb l’entitat Espigoladors que és especialista en evitar el malbaratament alimentari, amb responsables de l’Oficina de Gestió de Residus de l’Ajuntament i la cooperativa Tarpuna i l’elaboració d’un Mapathon sobre el malbaratament a les escoles de la ciutat realitzat gràcies a l’eina de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han estat les principals accions que han portat a terme els consellers i conselleres del Consell d’Infants del curs 2022-2023.

Cinc empreses i joves migrats sols participen en una trobada de formació, inserció laboral i sensibilització

L’Espai Mataró Connecta va acollir l’acció formativa i de sensibilització “Entrena’t”, dissenyada des de la Comissió de Formació i Inserció Laboral del Grup de Treball de Joves Migrats Sols. En la trobada hi van participar 19 joves migrats sols i cinc empreses: Arca del Maresme, Suara Cooperativa, Formació i Treball/La Fundació Amiga, Solidança i El Pi Supermercat Ecològic.

Nou setmanes d’activitats lúdiques per a infants i joves en la segona edició del “Viu un estiu de diversió a Mataró”

Del 26 de juny i fins a l’1 de setembre, els infants i joves de la ciutat comptaran amb un seguit de propostes esportives, culturals i d’educació en el lleure que podran fer de forma gratuïta a diferents indrets de Mataró. En aquesta segona edició s’amplien els espais on es fan les activitats i s’amplia el servei de Ludoteca per facilitar la conciliació de la vida personal, laboral, formativa, social i de salut de les famílies.

El treball en xarxa, element indispensable per evitar i detectar els maltractaments a les persones grans

En la jornada que s’ha celebrat avui a l’Espai Mataró Connecta amb motiu del Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l’Abús i el Maltractament a les Persones Grans hi han participat els diferents agents que treballen aquesta problemàtica a la ciutat. Una de les conclusions és la necessitat de continuar treballant en xarxa per evitar i detectar aquests casos, sovint poc coneguts i invisibles.

El Museu de Mataró celebra els 20 anys de Fashion Art

Can Marfà Gènere de Punt del Museu de Mataró serà la primera sala d’exposicions que commemora el vintè aniversari del projecte Fashion Art. Amb la col·laboració del Fashion Art Institute, es presenta una mostra que explica la filosofia i la rellevància d’aquest projecte que s’ha fet internacional i que s’ha convertit en un compromís amb l’art, la moda, els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l’acció social, de la mà del seu artífex: el dissenyador de moda Manuel Fernández.