Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

2023

Escoltar

2023

La Biblioteca Pompeu Fabra inaugura l’Espai crea)acció

Dimecres 4 d’octubre s’inaugura un nou espai de socialització, creació, aprenentatge permanent i reflexió a la biblioteca Pompeu Fabra dirigit especialment al públic jove. L’Espai crea)acció és un espai polivalent, flexible i dinàmic, basat en promoure, crear i desenvolupar espais d’interacció, col·laboració, construcció i cooperació ciutadana.

El festival 2Terços es consolida en unir arts, territori i paisatge de Mataró

Organitzat per l’Associació Agrària Cinc Sénies-Mata-Valldeix amb el suport de l’Ajuntament de Mataró, el festival arriba a la tercera edició oferint 18 activitats de diferents disciplines artístiques, música, teatre, dansa, passejades, una exposició, cinema, taules rodones, concerts vermut, entra d’altres, del 14 al 29 d’octubre. Aquesta edició va dedicada a les dones i la pagesia.

Mataró celebra les Jornades de Salut i Alimentació amb el lema “Cuidar-se amb pocs diners és possible”

El 16 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Alimentació i Mataró organitza un seguit d’activitats per fomentar els hàbits saludables entre la ciutadania. Un taller de cuina saludable, la presentació d’un nou receptari, una gimcana saludable, un espectacle de dansa i una caminada són algunes de les activitats que engloba la programació de Mataró dirigida a tota la ciutadania.

Mataró engega el projecte “Atenció al domicili intel·ligent” dirigit a persones dependents o amb diversitat funcional

L’objectiu és oferir solucions tecnològiques que millorin l’autonomia personal i fomentin la vida independent de persones amb dependència, diversitat funcional o amb alguna problemàtica de salut mental així com promoure la investigació dins el món de les cures i l’assistència domiciliària d’aquests col·lectius. El projecte “Atenció al domicili intel·ligent”, amb un pressupost de 378.722,04€, ha rebut una subvenció dels Fons Next Generation de 362.552,04€.

Mataró engega un projecte per abordar els efectes físics i emocionals de la violència de gènere en la població d’origen migrat

El projecte presenta tres línies de treball: tallers grupals dirigit a dones migrades, jornades de sensibilització per homes migrats i formació d’expertesa per a professionals de la salut, educació, serveis socials i als agents comunitaris sobre mutilació genital femenina. La iniciativa municipal la portarà a terme l’Associació Jokkere Endam que és una associació sense ànim de lucre que treballa per la protecció dels drets de les dones migrants. El cost de les actuacions és de 14.970 € que han estat finançats al 100% pel Ministeri d’Igualtat en el marc del Pacte d’Estat contra la violència de gènere i està impulsat per l’Ajuntament de Mataró a través de la Taula de Mutilació Genital Femenina del municipi.

El Museu de Mataró i l’Arxiu Comarcal del Maresme se sumen a la celebració dels 175 anys del tren Barcelona – Mataró amb una doble a exposició

El divendres 20 d’octubre s’inauguren dues exposicions sota el mateix nom, “Barcelona - Mataró, 1848. El tren del Maresme”, que permetrà entendre millor com es va configurar l’inici del ferrocarril a la península i què ha representat aquesta fita històrica per la ciutat, la comarca i el país. Es podran visitar fins al 26 de maig de 2024.

Toc d’alerta dels alcaldes de l’Arc Metropolità sobre la urgència de millorar el finançament dels ajuntaments

Els alcaldes i alcaldesses de l’Associació de l’Arc Metropolità alerten sobre la necessitat urgent de millorar el finançament dels ajuntaments, un repte que s’hauria d’abordar al més aviat possible partint d’un model concertat entre el Govern de l’Estat, els governs autonòmics i el món local. I és que l’infra finançament dels municipis ha estat una de les mancances que històricament ha afectat els ajuntaments i a la qual, malgrat les repetides reivindicacions, encara no s’ha donat solució.

Cultura popular, música i activitats familiars a les Festes de l’Aplec de Sant Simó

Del 15 al 30 d’octubre el barri mariner de Sant Simó estarà de festa amb prop d’una trentena d’activitats diverses adreçades a petits i grans. El programa d’actes ofereix el tradicional el ball de pescadors, la cercavila amb la Família Robafaves, l’Àliga de Mataró i els gegants del barri, el concert d’havaneres i una cantada de cançons marineres, entre d’altres. El 28 d’octubre, dia del sant patró, es vendrà el sabre, el dolç de la festa.